Fjørtoft skjøt Frankfurt til topps

I mai reddet Jan Åge Fjørtoft Eintracht Frankfurt fra nedrykk med scoring i siste minutt av siste serierunde. I dag skjøt han klubben til topps på tabellen i den tyske seriepremieren.

Med 40 000 glade tilhengere på Waldstadions tribuner vant hjemmelaget 3-0 over nykommeren Unterhaching. Fjørtoft la opp til det første målet og scoret selv det andre på straffespark.

Unterhaching gikk defensivt ut i håp om å stjele et poeng, men Fjørtoft samarbeidet kort før pause med nyinnkjøpte Rolf Guie-Mien. Kongoleseren sendte ballen i mål fra kort hold.

- Guie-Mien er vårt beste kjøp på mange år, skrøt klubbpresident Rolf Heller av den tidligere Karlsruhe-spilleren.

Et par minutter ut i andre omgang ble ungareren Tibor Dombi, en av fem Frankfurt-debutanter, felt i straffefeltet. Fjørtoft scoret, og i sluttminuttene la togoleseren Bachirou Salou på til 3-0. Da var gjestenes Ludwig Kögl utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.

Nesten tap

Tittelforsvarer Bayern München holdt på å starte sesongen med hjemmetap mot Hamburg, men ble reddet av brasilianeren Giovane Elber. På overtid utlignet han til 2-2.

Hamburg har ikke slått Bayern på bortebane siden 1982, men mål av Niko Kovac og Roy Präger var nesten nok til å ødelegge dagen for 63 000 tilskuere på Olympiastadion.

Kaiserslautern slo Borussia Dortmund 1-0 i en kamp mellom to lag som har store forventninger til sesongen. Kampen ble avgjort av en stygg tabbe av veteranen Jürgen Kohler. Olaf Marschall var sist på ballen.

Stygg sleiv

- Jeg skulle selvsagt ha klarert, men ballen kom veldig fort på meg på det våte gresset, sa Kohler som sleivet en bakoverpasning fra Fredi Bobic rett til en motspiller.

Kaiserslauterns nyinnkjøpte franske verdensmester Youri Djorkaeff spilte bare de siste 20 minuttene fordi han er helt fersk i klubben. Det er meningen at han skal overta rollen som playmaker fra Ciriaco Sforza.

(NTB-DPA)