Fjørtoft steinet av 150 illsinte hooligans

BERLIN (Dagbladet): (Ulm- Eintracht Frankfurt 3- 0) Jan Åge Fjørtoft (32) og resten av Frankfurt-spillerne var i ytterste fare da de i går kveld ble angrepet av 150 hooligans somsteinet bussen spillerne satt i.

Minst 400 politimenn med hjelmer, køller og hester måtte gripe inn for å redde Frankfurtspillerne.

- Dette er virkelig nifst, det uhyggeligste jeg har vært med på, fortalte Fjørtoft på telefonen til Dagbladet. Samtalen skjedde mens Frankfurt-spillerne forskremt klemte seg sammen, delvis på golvet i midtgangen i bussen, redde for at steinkastingen skulle føre til at vinduene ble knust og spillere skulle komme til skade.

Ikke supportere

Etter at pøbelen hadde omringet og sperret veien for bussen i 45 minutter, greide politiet endelig å rydde vei slik at bussen med Frankfurt-spillerne kunne forlate stadionområdet.

- Det er neppe fotballinteresserte Frankfurt-fans som angriper oss, men trolig hooligans som ser en sjanse til bråk, sier Fjørtoft.

På hvert eneste gatehjørne i Ulm sto politiet, som omfattet spesialstyrker, oppmarsjert for å hindre nye angrep på Frankfurt-bussen da den endelig kunne starte hjemturen litt før klokka 19 i går kveld.

Også på parkeringsplassen på Waldstadion utenfor Frankfurt, der spillerne hadde parkert bilene sine, hadde store politistyrker rykket ut. Pøbelen angrep også spillernes biler.

På felgen

Det er ikke første gang Eintracht Frankfurt utsettes for organiserte aksjoner. Under onsdagens seriekamp mot Bayer Leverkusen ble tilskuerne oppfordret til å komme først 20 minutter etter avspark for å vise sin protest mot lagets dårlige resultater. Eintracht ligger nest sist på Bundesliga-tabellen.

- Men inntrykket mitt var at den aksjonen ble satt i verk av fans som ikke har noe å gjøre med pøblene som nå angriper oss, sier Jan Åge Fjørtoft.

Angrepet på bussen representerte siste akt på en fryktelig dag for Eintracht Frankfurt.

- Jeg pleier å si håpet er det siste som dør. Men nå ser stillingen virkelig håpløs ut for oss, etter seks nederlag på rad. Vi er sju-åtte poeng fra de sikre lagene på tabellen. Det blir knallhardt å ta igjen dette forspranget i vårsesongen. Stemningen er helt på felgen, sier Fjørtoft som nok gleder seg litt ekstra til juleferie på Sunnmøre; den første i hjemlandet på seks år.