Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupfinalen

Fjørtoft tar selvkritikk etter Mourinhos reaksjon

- Det er ikke et spørsmål, sa United-manageren til Viasat-profilen.

Eden Hazard ble matchvinner da Chelsea slo Manchester United 1-0 i FA-cupfinalen lørdag. Scoringen kom på straffe etter 22 minutter.

Etter kampen vakte et intervju Jan Åge Fjørtoft (51) gjorde med José Mourinho (55) oppsikt. Viasat-eksperten og reporteren hadde fått tillatelse til å stille Manchester United-manageren to spørsmål, men kom skjevt ut. Nå tar han selvkritikk på Twitter.

Mourinho rynket kraftig på nesa i de opphetete minuttene etter Wembley-finalen. Fjørtoft møtte ham med mikrofon i hånda, for å få en reaksjon hjem til norske TV-seere.

Her er samtalen. Og det var det første spørsmålet Mourinho reagerte på:

Fjørtoft: - Jeg startet sesongen med å spørre deg: «Hvor lang tid trenger du på å bygge opp lag som du gjorde med Inter, Chelsea og Porto?» Hvor er du nå, føler du, med Manchester United?

Mourinho: - Det er ikke et spørsmål.

VIASAT-PROFIL: Jan Åge Fjørtoft. Foto: NTB scanpix
VIASAT-PROFIL: Jan Åge Fjørtoft. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fjørtoft: - Nei?

Mourinho: - Vi har akkurat avsluttet finalen. Å snakke om framtida, eller tidligere lag, det er ikke et spørsmål nå.

Fjørtoft: - Hvorfor tapte dere i dag?

Mourinho: - Vi tapte i dag fordi Chelsea - med null skudd - scoret ett mål. Vi hadde ballen mye, skapte mye og hadde noen gode sjanser, men klarte ikke å score. Uten Fellaini og Lukaku var det åpenbart at laget vårt savnet en målfarlig spiller, mot et lag som forsvarte seg kompakt med ni spillere og ventet på at Hazard skulle få ballen og utrette noe. Det var virkelig vanskelig å score på dem. Jeg kan forestille meg hva dere alle hadde sagt hvis laget mitt spilte på den måten på Wembley.

Fjørtoft: - Ja, fordi du hadde en historie i dag der du snakket om definisjonen av underholdning. Du sa at underholdning ikke handler om 6-0. Underholdning er tette kamper.

Mourinho: - Underholdning er hvordan Chelsea-spillerne har det i garderoben nå. Det er stor underholdning der nå. Fordi de vant. For meg handler konseptet «underholdning» om dette og spenningen i kampen. Kampen var spennende fordi resultatet ble 1-0. Det var åpent helt til slutt. Men det var ikke underholdende. Det var bare ett lag som spilte fotball. Det andre laget spilte ikke fotball. Men det er fotball.

Mourinho signaliserte deretter at praten var over. Fjørtoft valgte å legge intervjuet ut på Twitter-kontoen sin etterpå. «Mourinho likte ikke mitt første spørsmål», skriver han. Med over 165 000 følgere kom reaksjonene raskt. Blant dem var brukeren Taher Jaalel - som roste Fjørtoft med det første spørsmålet - men mente at han ikke burde startet med det.

- Godt poeng, svarer Fjørtoft.

- Vi hadde bare lov til å stille to spørsmål, så jeg bestemte meg for å starte med det. Men du har rett.

Langt mer smooth gikk intervjuet med Chelsea-manager Antonio Conte, som naturligvis var fornøyd med seieren:

- Jeg visste at det ikke ville bli lett da vi startet sesongen. Men å avslutte den med å vinne et viktig trofé er stort, sa Conte. Han takket supporterne for støtten i en sesong der det har vært mange spekulasjoner rundt framtida hans.

PS: Se video av intervjuet med Mourinho øverst i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media