Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjørtoft tilbakeviser påstander om overvåkning

Vitnet i saken mellom Dilling og NFF i Oslo tingrett.

I RETTEN: 
Jan Åge Fjørtoft hilste på Guttorm Dilling før han vitnet i rettssaken mellom Dilling og Norges Fotballforbund. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I RETTEN: Jan Åge Fjørtoft hilste på Guttorm Dilling før han vitnet i rettssaken mellom Dilling og Norges Fotballforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): 17. januar gikk tidligere adminstrativ leder for landslaget Guttorm Dilling hardt ut mot Jan Åge Fjørtoft. Dilling uttalte til VG at han følte seg overvåket av sistnenvte, etter at nye retningslinjer slo fast at samtlige som var involvert med landslaget måtte overnatte på hotellet i forbindelse med samlinger.

Dette tilbakeviste Fjørtoft på det sterkeste da han vitnet i rettssaken mellom Dilling og Norges Fotballforbund i dag.

- Ordet overvåkning har kommet inn i denne saken, men det har ikke vært overvåkning av noe som helst slag, sier Fjørtoft i Oslo tingrett.

- En ukultur Det var i mars i fjor Fjørtoft ble ansatt som internasjonal rådgiver for Per-Mathias Høgmo. Han merket raskt at ting ikke var som de skulle.

- Det var blitt skapt en ukultur rundt på landslaget i løpet av de siste årene med tanke på hvordan man fulgte instrukser, tok seg til rette og passet på hverandre, sier Fjørtoft.

Derfor ble det laget nye retningslinjer 18. august i fjor, som den profilerte fotballpersonligheten fikk i oppgave av Høgmo å formidle til støtteapparatet. Dette medførte store endringer, noe Dilling nektet å gå med på.

- Disse retningslinjene gjaldt alle. Grunnidéen var at kravene til støtteapparatet skulle være de samme som til spillerne og landslagssjefen i fotball, forteller Fjørtoft, og legger til at han først etter presentasjonen fant ut at Dilling ikke ville godta dem.

Sakens kjerne Dilling har saksøkt NFF etter at forbundet omdefinerte arbeidsoppgavene hans som en følge av at han ikke ville innordne seg. Han ble seinere fjernet fra stillingen rundt A-laget og tilbudt samme type jobb for U-landslagene, noe han nekter å godta.

Dette er de tre viktigste punktene i de nye retningslinjene.

1. Alle skulle sove på hotellet så lenge de var på landslagssamling.
2. Det skulle være bedre orden på hvem som oppholdt seg hvor på treningsfeltet.
3. Alkoholreglene skulle være de samme for støtteapparatet som for spillerne.

- Veldig ubehagelig Tidligere i dag vitnet også Høgmo i den betente saken. Landslagssjefen kom en nådeløs karakteristikk av Dillings holdninger.

Høgmo fortalte at Dillings jobb var et tema helt fra han tok over for Egil Olsen i 2013. Dilling skal raskt ha blitt sett på som et stort problem etter at han nektet å innordne seg etter det nye støtteapparatets regler.

- Det er for meg utenkelig at vi har den type holdninger i en så sterk prestasjonsgruppe, sa Høgmo i retten.

Dilling fortsatte imidlertid i tre kamper til før han ble tatt ut av stillingen. Det var mot Emiratene, England og Italia. Fjørtoft forteller at det var alt annet enn ideelt.

- Det var en veldig ubehagelig situasjon å ha et medlem som hadde vist mistillit til meg, støtteapparatet og landslagssjefen. Men jeg må si at måten støtteapparatet løste det på, var forbilledlig.

Dilling har søkt retten om en midlertidig kjennelse som gir ham jobben tilbake umiddelbart, før den endelig dommen er klar. Dette er noe Høgmo og Fjørtoft begge ser på som problematisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media