Eksplosjoner på Dortmund-spillerbussen:

Fjørtoft trist etter eksplosjonene på Dortmund-bussen: - Dette skulle være en arena for glede

Én spiller er sendt til sykehus etter det som skal ha vært et målrettet angrep.

TRIST: Jan Åge Fjørtoft befinner seg på Signal Iduna Park, der kampen mellom Borussia Dortmund og Monaco egentlig skulle blitt spilt i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TRIST: Jan Åge Fjørtoft befinner seg på Signal Iduna Park, der kampen mellom Borussia Dortmund og Monaco egentlig skulle blitt spilt i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft sto inne på stadion og gjorde seg klar til en ny dag på jobben for Viasat i Tyskland, da meldingene om en eksplosjon på spillerbussen til Borussia Dortmund tikket inn.

Den tidligere fotballspilleren beskriver situasjonen på stadion like etter som kaotisk, men forteller at situasjonen også ble håndtert på best mulig måte av både arrangøren og publikum.

- Det kommer veldig nære på. Nå står jeg her og ser på treneren til Monaco som ringer rundt og lurer på hva de skal gjøre, forteller Fjørtoft på telefon til Dagbladet.

- Folk var overnervøse

Det har ikke gått mange dagene siden terroren i Stockholm, noe svært mange naturlig nok tenker tilbake på når det kommer meldinger om en eksplosjon som rammer en buss med fotballspillere.

Allerede før kampen noterte Fjørtoft at ting var annerledes etter Stockholm-terroren.

- Da jeg gikk inn på stadion i dag, noterte jeg at det ikke var mulig å kjøre helt inn i folkemengden. Folk var overnervøse etter hendelsen, men de har heldigvis roet seg nå.

- For meg skal fotball være en arena som binder folk sammen. Det er her det skal være integrering, man skal ikke bry seg om hudfarge og slike ting, forteller den tidligere Eintracht Frankfurt-spilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer