Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjørtoft vitne til dramatiske scener i Tyskland: - Plutselig eksploderer det

Bayern München snudde 0-2 til 4-2 mot Juventus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Bayern München - Juventus 4-2 (6-4 sammenlagt)

(Dagbladet): Pep Guardiolas Bayern München fikk tidlig store problemer hjemme mot Juventus. Det italienske mesterlaget gikk umiddelbart i strupen på tyskerne etter at dommer Jonas Eriksson blåste i gang kveldens avgjørende 8-delsfinale og ledet 2-0 til pause.

I andre omgang slo imidlertid Bayern tilbake på mest mulig dramatisk vis. Først reduserte Robert Lewandowski et drøyt kvarter før slutt. Så stanget Thomas Müller inn 2-2 på overtid, noe som førte til ekstraomganger på Allianz Arena.

Der dominerte hjemmelaget og etter 108 minutter banket innbytter Thiago Alcantara inn 3-2, før Kingsley Coman avgjorde oppgjøret bare sekunder seinere.

Bråk etter kampslutt Etter kampen rapporterer Viasats Jan Åge Fjørtoft om et basketak i spillertunnelen. Flere representanter fra hvert av lagene skal ha vært involvert og sikkerhetsvakter skal ha vært nødt til å agere.

- Det var en dramatisk kamp her på Allianz Arena. Etterpå kommer vi opp trappa her. Det er rolig, men plutselig eksploderer det. Ledere går i tottene på hverandre. Vakter måtte gå mellom. Det var skriking på mange språk fram og tilbake, før det roet seg ned, forteller Fjørtoft.

Den tidligere landslagsspissen møtte også Bayern-angriper Lewandowski i tunnelen. Han var ikke involvert i bråket, og fortalte i stedet om selve kampen.

- Jeg syns Juventus spilte veldig, veldig bra. Vi hadde ikke så mange sjanser. Etter det første målet vårt, visste vi at vi kunne klare det. Etter det andre hadde vi tid. Vi pratet om at nå var det mulighet, sier Lewandowski.

SCORET: Paul Pogba utnyttet en grov tabbe og satte inn 1-0 for Juventus i Tyskland. Foto: Scanpix
SCORET: Paul Pogba utnyttet en grov tabbe og satte inn 1-0 for Juventus i Tyskland. Foto: Scanpix Vis mer

- Hva snakket dere om i pausen?

- Vi var konsentrerte. Dette er Champions League og vi visste at vi kunne klare det. Vi hadde 45 minutter på å score to mål. Vi klarte det og nå er vi veldig lykkelige.

Rystet Bayern Det intense oppgjøret startet med at et aggresivt Juventus framprovoserte en rekke grove feil fra et vanligvis svært ballsikkert Bayern-mannskap til å begynne med. Den aller største tabben oppsto allerede etter fem minutter, da David Alaba forærte superstjerna Paul Pogba en enkel scoring.

- For en gigantisk tabbe av Bayern München i de bakre rekker. Hva er det de driver med? Det er Pogba som straffer hjemmelaget nådeløst. Alaba, det der holder ikke, kommenterte Viasats Daniel Høglund på direkten.

Økte ledelsen Etter 2-2-oppgjøret i Torino for tre uker siden måtte Juventus score i kveld for å kunne gå videre. Få eksperter levnet imidlertid italienerne spesielt store sjanser til å avansere i Champions League, men det lot verken Pogba, Alvaro Morata eller noen av de andre lagkameratene seg påvirke av.

I stedet gikk samtlige fryktløst til verks mot en av turneringens aller største tittelfavoritter. Med et sjokkert hjemmepublikum som vitner vartet nevnte Morata opp med en sjelden stor prestasjon etter 28 minutters spill på Allianz Arena.

Etter å ha tatt seg fra egen 16 meter til motsatt 16 meter, og forbi tre Bayern-spillere på veien, rullet spanjolen ballen videre til Juan Cuadrado. Colombianeren tenkte raskt, dro av en mann og limte ballen opp i hjørnet til 2-0.

- Morata latterliggjør hele Bayern München. Alle spådommer er gjort til skamme. Ingen hadde forutsett dette, utbrøt Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

- Det er rene Diego Maradona som har gjenoppstått i München, supplerte Høglund.

Guardiolas rykte på spill Guardiola og spillerne hadde 45 minutter på å løse de overraskende problemene. Hvis ikke ville den spanske trenerens Tyskland-opphold ende uten Champions League-suksess, noe som ville kunne heftet ved ham for alltid.

- Skal Pep virkelig avsluttet karrieren i Bayern med å ryke ut av en 8-delsfinale? Da blir han bare en fotnote i klubbens historie, mente Høglund.

Allerede i pausen tok Guardiola grep. En rystet Mehdi Benatia ble tatt av banen. Inn kom Juan Bernat. Det tok likevel lang tid før Bayern produserte noe som lignet en målsjanse. Da den først kom var imidlertid Robert Lewandowski nådeløs.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen, to mål bak, slo Douglas Costa et presist innlegg mot bakre stolpe. Der hadde Lewandowski funnet nok rom bak ryggen på Leonardo Bonucci til å heade inn reduseringen. På overtid kopierte innbytter Coman og Müller oppskriften da duoen samarbeidet om 2-2.

Dermed er Bayern klare for kvartfinalene i Champions League sammen med Real Madrid, Benfica, PSG, Wolfsburg, Atlético Madrid, Manchester City og Barcelona.

Hele Norges coronakart