Fjørtofts fetter fikset seieren

Gårsdagens Lillestrøm-helt, Magnus Myklebust (23), er fetter med Jan Åge Fjørtoft, og den første spilleren han hentet til klubben etter å ha overtatt som manager.

HAMAR (Dagbladet): I går ble innbytter Myklebust matchvinner etter å ha vært på banen i tre minutter.

Seiersmålet hans gjør at LSK for alvor er med i medaljekampen.

-  Målet var det første sparket mitt på ballen. Da Magnus Powell måtte gå ut, fikk jeg beskjed om å jage bakrommet. Innlegget fra Bjørn Helge Riise kom på sølvfat. Det var bare å strekke ut den lengste tåa og sette ballen i mål, sier Myklebust til Dagbladet.

-  Ekstra stolt

Etter kampen kunne ikke Fjørtoft få fullrost innsatsen til fetteren.

-  Han er rask, har en fin utvikling og et veldig stort potensial. Det er ikke fritt for at jeg er litt ekstra stolt etter seiersmålet hans i går. Magnus er en liten gutt som skal bli veldig stor, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Aller best liker Myklebust å lage viktige mål.

-  Det begynte jeg med i eksklubben min, Hødd. I år har jeg for det meste startet på benken, men scoret i tre kamper: mot Start, Odd Grenland og Ham-Kam i går. Seieren betyr at vi ligger godt an til å bli blant de fire beste, og komme med i Royal League. Ender det med medalje, er det også helt greit, sier Myklebust muntert.

I går måtte han vente til ni minutter gjensto av kampen før han kom på banen. Da var det helt slutt for en influensaplaget Magnus Powell.

-  Perfekt bytte

-  Jeg har vært sjuk i tre- fire dager, og ville ut allerede før første omgang var over. Nå ble det jo et helt perfekt bytte, sier Powell etter seieren.

Bjørn Helge Riise ble byttet ut like etter å ha lagt pasningen til matchvinneren.

-  Jeg fikk ballen fra Robert Koren, satte fart på høyrekanten og la inn foran mål. De gangene vi satte fart, hang ikke Ham-Kam med, sier Bjørn Helge Riise etter kampen som brakte Lillestrøm opp på femteplass, ett poeng fra medalje.