Fjørtofts første mål

Jan Åge Fjørtoft scoret sitt første mål i tysk fotball, men kunne ikke hindre at Eintracht Frankfurt tapte 1-2 hjemme mot Schalke. Fjørtoft ga Frode Grodås en liten håndsrekning da han utnyttet en tabbe av gjestenes keeper Oliver Reck til å redusere ti minutter før slutt.

Unggutten Matthias Schober hadde fått avløsning i Schalke-målet, men ikke av Grodås. Reck, som kom fra Werder Bremen før sesongen, debuterte omsider etter skade og tilværelse som tredje- og andrevalg. Han gjorde det bra inntil han slapp et hjørnespark i føttene på Fjørtoft, som scoret fra kloss hold.

Marco van Hoogdalem og Sven Kmetsch ga gjestene fra Gelsenkirchen to måls ledelse i 1. omgang. Schalke hadde bare en seier på sine 12 foregående kamper, men tok et langt steg bort fra nedrykkingsstriden.

Tore Pedersen ble byttet ut ved pause da Frankfurt satset mer offensivt, men det ble ikke flere hjemmescoringer selv om Fjørtoft var nær uttelling også helt i slutten av kampen.

Skifte i toppen
Det ble lederskifte i bundesliga lørdag. Ulf Kirsten scoret to ganger da Leverkusen slo Wolfsburg 3-0, og dermed ble Bayern München skjøvet ned fra tabelltoppen en uke før de to tetlagene møtes i «høstfinalen».

Wolfsburg kom til Leverkusen ubeseiret i ni kamper, men var et nummer for liten. Kirsten satte inn ledermålet fra kloss hold etter forarbeide av Erik Meijer, og nikket inn 2-0 på hjørnespark. Brasilianeren Ze Roberto fastsatte resultatet.

- Vi er ikke halvveis i serien ennå, så det er altfor tidlig å snakke om tittelsjansene våre, sa Leverkusen-trener Christoph Daum. Men laget hans er ubeseiret i 13 kamper og reiser til München som tetlag.

Bayern München slet seg til 2-2 mot Bochum lørdag takket være et straffespark ved Thomas Strunz to minutter før slutt.

(NTB)