<strong>KLAR TALE:</strong> Mario Götzes overgang til Bayern München har satt sinnene i kok i Dortmund. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
KLAR TALE: Mario Götzes overgang til Bayern München har satt sinnene i kok i Dortmund. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

F**k off, Götze!

Ikke bare glede i den heltyske Champions League-generalprøven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Mario Götzes arbeidsgiver Borussia Dortmund møtte hans kommende arbeidsgiver Bayern München lørdag, viste supporterne hva de mente om overgangen. «Jakten på penger viser hvor mye hjerte du virkelig har. F**k off» var fansens klare beskjed til Götze.

Mario Götzes overgang fra Borussia Dortmund til Bayern München ble offentliggjort dagen før Dortmund-lagets første semifinale i Champions Leauge.

I den påfølgende kampen mot Real Madrid ble han likevel hyllet av hjemmefansen, men da Dortmund og Bayern München brakte sammen lørdag, hadde pipa fått en helt annen lyd.

Götze, som ble kjøpt fri på grunn av en utkjøpsklausul på omkring 280 millioner kroner, var ikke i lagoppstillingen til hjemmelaget, men det hindret ikke fansen i å vise sin misnøye mot spillerens overgang. For på Borussia Dortmund-drakter med hans navn og nummer bakpå, hadde flere supportere teipet over spillerinformasjonen.

Misnøyen ble også uttrykt på andre måter, blant annet med et banner med følgende påskrift: «Jakten på penger viser hvor mye hjerte du virkelig har. F**k off.»

Generalprøve
Selve kampen mellom Tysklands nummer én og to ble av mange betegnet som generalprøven til Champions League-finalen. For den 25. mai på Wembley møtes de to atter en gang til dyst, etter at lagene gikk seirende ut av dobbeltoppgjørene mot henholdsvis Real Madrid og Barcelona. Ikke alle var imidlertid enig om betegnelsen generalprøve.

- Denne kampen hadde ingen betydning for Champions League-finalen. Det var øyeblikk i kampen der vi ikke spilte bra nok, men jeg synes vi ga Bayern god motstand, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp etter kampen.

Resultatet ble uavgjort og 1-1, etter at Kevin Grosskreutz scoret for Dortmund allerede etter 11 minutter og Mario Gomez satt inn utligningen halvveis ut i førsteomgang.

Straffebom
Men det kunne fort endt annerledes. Robert Lewandowski, som nærmest egenhendig sendte Dortmund til Champions League-finalen med fire scoringer i den første semifinalen, fikk nemlig sjansen fra ellevemetersmerket etter at dommeren blåste for hands på Bayern Münchens Jerome Boateng. Manuel Neuer i München-buret lot seg imidlertid ikke lure.

Deretter så Bayern München og Rafinha rødt med under halvtimen igjen å spille, etter at forsvareren pådro seg to gule kort på to minutter. Flere scoringer ble det imidlertid ikke.

Resultatet hadde i og for seg lite å si, for Bayern München er allerede tyske seriemestre mens Dortmund ligger på andre, seks poeng foran Leverkusen. Det er to runder igjen av denne sesongens Bundesliga.

<strong>FERDIGE MED IDOLET:</strong> Disse unge Dortmund-supporterne viste sin tydelige mening om sitt tidligere idol da Dortmund møtte Bayern München i seriekamp i går.Foto: EPA/BERND THISSEN
FERDIGE MED IDOLET: Disse unge Dortmund-supporterne viste sin tydelige mening om sitt tidligere idol da Dortmund møtte Bayern München i seriekamp i går.Foto: EPA/BERND THISSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer