Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FKH avgjorde i løpet av kampens første tre minutter

- Vi framsto som et juniorlag, sier Stabæk-trener Belsvik. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Haugesund - Stabæk 4-1.

Haugesund har hatt en tung høstsesong, som toppet seg med straffetap mot Hødd i kvartfinalen i cupen forrige helg, men hjemmekampen mot tabelljumbo Stabæk, var godt egnet til å bygge opp tiltrengt selvtillit etter mye motgang siden sommerferien.

Kampen var i realiteten avgjort før tre minutter var spilt på Haugesund stadion. Det tok knapt 20 sekunder før Alexander Søderlund dyttet Pontus Engbloms uselviske servering i åpent mål, og like etter plasserte Geir Ludvig Fevang ballen i mål fra 25 meter på utsøkt vis etter en gjenvinning høyt i banen - til Stabæk-trener Petter Belsviks grenseløse irritasjon.

- Vi så ut som et juniorlag, mens Haugesund så ut som et seniorlag. I hele første omgang opptrer vi som småguttespillere i duellene, og vi taper alle dueller. Da vinner du aldri fotballkamper, og vi taper fortjent, selvfølgelig. Det som ødelegger kampen er at vi ikke er på. Man må ta i med full kraft fra start. I stedet slurver vi, og står med nisselua i hele hånda i første omgang. Da er du sjanseløs, sier Belsvik etter 1-4 tapet.

Kollega Jostein Grindhaug var imidlertid langt mer fornøyd etter å ha sett fire forskjellige spillere ta scoringsansvar i den første seriekampen etter Nikola Djurdjic forsvant på lån til Helsingborg.

Allerede nevnte Søderlund og Fevang, samt David Myrestam og Håvard Storbæk bidro til at savnet etter FKH-toppscoreren ikke var merkbart mot et svakt Stabæk-lag, hvor Bjarte Haugsdals redusering til 1-3 på overtid av overtida i første omgang var eneste lille lyspunkt.

- Jeg synes det var bra trøkk i oss i dag. Vi produserer voldsomt mye, samtidig som vi slipper lite til. 4-1 gjenspeiler faktisk kampbildet. Samtidig er det noe som fortsatt skurrer. Vi framstår ikke så bunnsolide som vi ønsker å være, og det er fortsatt noe å rette på. Men dette gir oss selvtillit, sier Grindhaug.

Haugesund klatret med seier opp til en foreløpig fjerdeplass på tabellen, mens Stabæk stadig sliter like tungt i bunnen med ti poeng, og Veigar Páll Gunnarssons comeback i mørkeblått, så på ingen måte ut til å sette fart på bæringene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media