FKH-SEIER: Viking ble sendt hjem med 4-1-tap etter reisen til Haugesund. Foto: Scanpix
FKH-SEIER: Viking ble sendt hjem med 4-1-tap etter reisen til Haugesund. Foto: ScanpixVis mer

FKH-spillerne med praktkamp etter trenerens sjokkavgang

Haugesund snudde vestlandsoppgjøret mot Viking og vant 4-1 på hjemmebane etter tre scoringer på et drøyt kvarter i annenomgang.

Vikartrener Andrea Loberto ledet FK Haugesund til 4-1 i rivaloppgjøret hjemme mot Viking. Underveis viste FKH-fansen likevel sin misnøye med situasjonen rundt Mark Dempsey.

Tidligere FKH-spiller Michael Haukås sendte Viking i føringen 12 minutter ut i lørdagens oppgjør, men Torbjørn Agdestein kvitterte fire minutter senere. Etter 70 minutter ga Alexander Stølås vertene ledelsen. Samme mann økte til 3-1, før debutanten Liban Abdi fastsatte sluttresultatet i rogalandsderbyet til 4-1, et derby uten Mark Dempsey ved roret for vertene.

Engelskmannen ga seg som hovedtrener før helgen. Nå gjenstår det å se om Dempseys assistent Andrea Loberto får jobben på permanent basis, eller om klubben går for en annen løsning. Loberto ledet laget i lørdagens oppgjør.

– Vi skal i gang med å finne en ny hovedtrener. Det er en attraktiv jobb. FKH er en klubb som spiller fin fotball. Vi skal fullføre sesongen med stil, sa styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim, til TV 2 i pausen.

– Vanskelig

«Alle må gå», konstaterte «Måkeberget», FKHs offisielle supporterklubb, i et stort banner på tribunen. Supporterne refererte til de siste dagers drama i måkebyen.

Torsdag ble det klart at Mark Dempsey er ferdig som hovedtrener i Haugesund, en hendelse som har skapt uro i og rundt klubben.

Styreleder Kaldheim svarte på spørsmål fra TV 2 om trenersituasjonen, samt om supporternes reaksjon fra tribuneplass.

– Mark Dempsey er en av de beste trenerne i landet, derfor har det vært veldig vanskelig for oss å kommunisere at han ikke skal være med videre. Men slik har saken blitt. Vi har prøvd å løse dette på en best mulig måte, sa Kaldheim.

Han bekreftet også at Dempsey «ved flere anledninger» hadde levert sin oppsigelse før avgjørelsen ble endelig.

Møter pressen

Roten til at Dempsey ga seg skal blant annet ha vært samarbeidsproblemer med Jostein Grindhaug, FKHs sportssjef. Rollefordelingen blant de to skal ha vært én av faktorene. Grindhaug har invitert til pressekonferanse om situasjonen senere lørdag.

– Dette er en veldig trist sak. Men klubben er viktigere enn enkeltpersoner, sa styreleder Kaldheim, som også var klar på at han ikke har forståelse for Dempseys problemer med rollefordelingen.

– Jeg ser ikke den. Vi har en klar rollefordeling. Jostein er leder for klubbens A-lag, fastslo Kaldheim overfor kanalen.

Stølås-dobbel

Vikings 1-0-scoring kom etter klønete forsvarsspill av FKH, og så ut til å gjøre humøret på tribunen enda verre enn det allerede var. Michael Haukås plukket opp en sleiv av William Troost-Ekong, og den tidligere FKH-mannen satte ballen trygt i mål. Like etter sto det imidlertid 1-1, da Torbjørn Agdestein utnyttet et svakt tilbakespill av Viking.

Etter hvilen hadde begge lag sjanser til å ta ledelsen, men det var hjemmelaget som tok første stikk. Alexander Stølås sendte ballen i mål fra spiss vinkel, før han seks minutter senere satte sitt andre for dagen.

Mot slutten satte debutanten Abdi ballen fint opp i nettaket. Dermed endte det med tremålsseier til FKH og Loberto.

FKH er tabellfirer i serien med 28 poeng, ett poeng bak Strømsgodset på tredjeplass. Viking på 6.-plass er to poeng bak FKH. (©NTB)