JUBELKVELD: Haugesund rundet av nok en sterk sesong med å høvle over Strømsgodset i ruskeværet på Haugalandet.Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
JUBELKVELD: Haugesund rundet av nok en sterk sesong med å høvle over Strømsgodset i ruskeværet på Haugalandet.Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

FKH valset over Godset i høststormen

Overgikk fjorårets jubelsesong med kalasseier.

Haugesund var nesten ikke til å true på hjemmebane denne sesongen. Laget endte på en oppløftende sjetteplass etter 5-1 over bronsekandidat Strømsgodset.

Strømsgodset var en kort stund helt oppe på bronseplassen etter å ha tatt ledelsen 1-0 ved Stefan Johansen, men laget falt sammen og raste like mange plasser på tabellen som den slapp inn mål.

- Dette var skuffende. Vi hadde full kontroll de første tjue minuttene, men så ga vi bort altfor lette mål på dødball. Det har vi gjort for ofte i år, der over halvparten av målene imot har kommet på denne måten. Etter pause var vi elendige, sa Godset-trener Ronny Deila, som var irritert over at klubben gikk fra 3. og helt ned til 8.-plass gjennom kampen.

Vertene Haugesund, som denne sesongen kun har tapt for Stabæk på eget gress, kom nemlig kraftig tilbake. Først gikk et skudd fra Nikola Djurdjic i mål via en uheldig Ola Kamara.

Haugesund forsøkte innledningsvis med å slå i bakrommet mot Strømsgodset, men det gikk ikke i den kraftige vinden. Alt reklamematerialet på banen måtte bare pakkes ned igjen, og målene måtte boltes fast til bakken, før kampen kunne blåses i gang.

Haugesund punkterte all spenning i kampen med sine med to kjappe mål mot slutten av 1. omgang. Først ved Tor Arne Andreassen og fire minutter senere ved Eirik Mæland.

Etter hvilen økte hjemmelaget ved Nikola Djurdjic og Daniel Bamberg.

- Vi var dårlige i starten, men det hjalp da vi gjorde noen justeringer og fikk inn et ordentlig trøkk. I annen omgang hadde vi full kontroll, og sprang over dem, sa FKH-trener Jostein Grindhaug, som er fornøyd med årets sesong.

- Vi tok 6.-plassen som i fjor, men denne gangen tok vi to poeng mer. Det er svært bra, særlig med den starten vi hadde i vår. Med denne kampen har vi faktisk tatt poeng fra alle i eliteserien, sa han.

(NTB)