Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flaggbærer leker seg i OL-form

Med en ulvepark som nærmeste nabo og snøscooterløyper så langt øyet rekker, leker Liv Grete Skjlebreid Poiree og resten av skiskytterne seg i OL-form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett utenfor hotellet de norske utøverne bor på oppe i fjellene i Montana, ligger en liten park der ulver og grizzly-bjørner tusler rundt.

Dyrene er godt synlige fra hotell-vinduene.

- Vi hører ulvene hyler om morgenen, sier Liv Grete. I kveld ble det klart at hun skal være det norske flagget under åpningsseremonien i Salt Lake City-OL 8. februar.

Dagbladet.no lokket henne med på en kort snøscooter-tur i dag. Hun var ikke vond å be.

- Morsomt, her om dagen kjørte vi hele dagen. Deilig å gjøre noe annet enn bare å trene, sier hun.

Stiv og støl

Olympiatoppen har funnet et drømmested til skiskytterne. Oppe i fjellene i nasjonaparken Yellowstone i Montana, der Morgan Kane en gang i tiden trakk på et femtedels sekund, finpusser Liv Grete en form som fort kan vise seg å holde til et OL-gull eller tre.

Med fire strake seire i verdenscupen er hun stor-favoritt. Det både vet og tåler hun.

-Jeg gjør som vanlig, prøver å være meg selv og gjør så godt jeg kan, sier hun.

Litt stiv og støl, og litt variabel på trening, men det er som det skal være. I alle fall ikke alarmerende. Reise over atlanteren begynner å slippe taket, den amerikanske døgnrytmen er i ferd med å feste seg, og kreftene er på vei tilbake.

- Jeg føler meg fin, har det bra og trives her oppe, sier Liv Grete og ser ut som om hun mener det.

Hun ser jo som regel ut som om hun er i knallhumør og trives uansett når og hvor en møter henne, men oppe i Yellowstone, med ektemannen Raphael plassert på samme hotell, er det ikke tvil om at jenta er i orden og har det bra.

Let the games begin!

<B>FLAGGBÆRER: Liv Grete Skjlebreid Poiree.
Hele Norges coronakart