Flagget til topps

Liv Grete Skjelbreid Poirée er en stor stjerne i en av de mest populære vinteridrettene. Lønnsmessig tjener hun likevel ikke det samme som ektemannen Raphael og Ole Einar Bjørndalen.

OBERHOF (Dagbladet): Den fantastiske skiskyttertrioen er alle i stallen til den franske skifabrikanten Rossignol, og der er lønnsstrukturen slik den er i idretten generelt:

Gutta tjener mest.

Det bekrefter også Rossignols racingsjef Francois Sedan overfor Dagbladet. Han sier at det «bare er sånn det er i idretten».

- Markedet mot gutter er større og derfor viktigere enn mot jenter. Det gjenspeiler seg også i kontraktene, sier Sedan.

Ekteparet Poirée og Bjørndalen har alle kontrakter som utløper til våren. Liv Gretes fire VM-gull i Oberhof øker hennes verdi, men også i framtida vil hun likevel forbli lønnstaperen.

- Jobber like hardt

- Det var derfor jeg gifta meg med en mannlig toppidrettsutøver, fleiper Liv Grete først da Dagbladet ber om hennes syn på saken.

Før hun blir mer alvorlig:

- Jeg synes det er en ordning som hører hjemme litt bak i tida, for det er ingen grunn til at vi skal tjene dårligere. Vi legger ned like mye tid og jobber like hardt som gutta for å nå til topps i idrett. Våre prestasjoner er ikke noe dårligere enn gutta sine, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Hun ser ikke bort fra at noe av skjevheten kan skyldes at gutter oftere er mer kravstore.

- Hater forhandlinger

- Jeg hater forhandlinger og er ikke proff på det. Der er jeg på sisteplass. Men Rossignol må legge seg litt i selen de også. Fire VM-gull er da noe å slå i bordet med, smiler Liv Grete S. Poirée. PS! I bonuspenger fra det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) er det ingen skilnad på satsene for gutter og jenter.

HELT SUVEREN: Liv Grete Skjelbreid Poirée paraderte inn til sitt fjerde VM-gull på fellesstarten i går. Men lønnsmessig blir hun slått av gutta.