Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flaggtabbe: Skapte full forvirring

Valtteri Bottas var best i Japans Grand Prix i formel 1 søndag. Men det som skjedde før den siste runden fikk mest oppmerksomhet.

FULL FORVIRRING: Det hvite og svarte målflagget ble vinket med én runde for tidlig og skapte forvirring. Tabben fikk også resultatmessige konsekvenser. Foto: NTB Scanpix
FULL FORVIRRING: Det hvite og svarte målflagget ble vinket med én runde for tidlig og skapte forvirring. Tabben fikk også resultatmessige konsekvenser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bottas vant løpet foran Ferrari-fører Sebastian Vettel og Mercedes-lagkamerat Lewis Hamilton. Sistnevnte kan nå ta karrierens sjette VM-tittel under Mexicos Grand Prix om to uker.

Ferrari-duoen Vettel og Charles Leclerc sto i de to beste startsporene søndag etter å ha vært raskest i kvalifiseringen, men det varte ikke lenge. Fra tredje beste startspor skjøt Bottas forbi de to Ferrari-bilene allerede på startsiden og så seg deretter aldri tilbake.

Mercedes-profilen tok sin tredje seier for sesongen, og sørget samtidig for at det ikke bare blir Mercedes-seier i fabrikksmesterskapet denne sesongen. I fører-VM står nå tittelkampen mellom lagkameratene Hamilton og Bottas. De har distansert resten på resultatlistene.

En flaggtabbe stjal for øvrig mye av oppmerksomheten på Suzuka-banen søndag. Det hvite og svarte målflagget ble vinket med én runde for tidlig og skapte forvirring. Tabben fikk også resultatmessige konsekvenser.

TYFONFAST: Det norske sumobryterlandslaget er tyfonfast i Osaka i Japan. I morgen skal de forhåpentligvis laget kjempe om flere medaljer. Video: Privat . Reporter: Marie Røssland Vis mer

Førerne gjennomførte riktignok alle de 53 oppsatte rundene, men formel 1-reglementet fastslår at resultatlista må skrives og VM-poengene deles ut med utgangspunkt i rekkefølgen da flagget ble vist.

Det var gode nyheter for Racing Points-fører Sergio Perez. Han krasjet innledningsvis på sisterunden, men får nå likevel niendeplass han lå på etter 52 av 53 runder. Det gir to VM-poeng.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har gjort det klart at flaggtabben skal sees nærmere på.

Kvalifiseringen til Japans Grand Prix ble kjørt kun noen få timer i forkant av søndagens løp. Den måtte utsettes lørdag som følge av tyfonen Hagibis.

Fem runder gjenstår av årets VM-sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media