-Flaks at vi ikke ble drept

Vidar Johansen og Vidar Selnes opplevde sitt livs mareritt torsdag kveld. Like før de skulle inn på stadion i Roma ble de knivstukket.

- Vi hadde kjempeflaks som ikke ble drept, sier Vidar Johansen til NTB.

28-åringen og hans jevngamle kamerat Selnes var på vei inn på Olympiastadion i Roma da en gjeng på fem-seks italienere angrep dem bakfra. Johansen ble påført to dype knivstikk,, ett i hvert lår, mens Selnes fikk ett knivstikk.

- Det gjorde utrolig vondt, men vi fikk hjelp umiddelbart, sier Johansen.

Deretter bar det til San Giacomo Hospital, hvor fotballtilhengerne fikk språkhjelp fra ambassaden.

Vidar Johansen kommer fra Asker utenfor Oslo, Vidar Selnes er fra Oslo.

Sivilt

Begge hadde kledd seg i sivilt tøy for ikke å skape unødig oppstuss når de var i Roma som «engelske» supportere, men likevel ble de overfalt. De hadde heller ikke oppført seg truende tidligere på dagen.

- Det virket som om Roma-tilhengerne gikk løs på alle som så utenlandske ut. Da vi var på sykehuset, dukket det opp flere engelskmenn med de samme skadene som vi fikk. De var angrepet etter samme taktikk, sier Johansen til NTB.

Begge guttene fikk sydd sårene sine, fikk sprøyter og ble utskrevet torsdag kveld. Da NTB snakket med Vidar Johansen, hadde han skikkelig vondt i sårene sine, og i det ene var stingene allerede løsnet.

- Vi har returbillett kommende søndag, men det spørs om vi ikke drar tilbake tidligere. Vi får se om vi får booket om billetten, sier Johansen.

Et ansikt

Vidar Selnes sier han gjerne vil bidra til å gi fotballvolden et ansikt.

- Dette er verre enn det jeg hadde trodd i min villeste fantasi. Vi har sett alle VM og EM siden 1990, men dette er det verste. Vi var ikke beruset eller noe. Nå håper jeg bare at overvåkningskameraene rett utenfor stadion kan avsløre noe for politiet, sier Selnes til NTB.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal sju fans være knivstukket i forkant av oppgjøret i Roma. Den mest alvorlig skadde av de sju skal være 27 år gamle Gerard Collins, som ble skadet onsdag. Han ble stukket i armen og magen av Roma-fansen.

I forbindelse med torsdagens kamp slåss fans fra begge lag med politiet, og det ble satt fyr på en taxi og en motorsykkel.

Slåssingen begynte da politiet nektet Roma-fansen å konfrontere bussene som fraktet Liverpool-fansen.

Det var sporadiske tilløp til vold i Romas gater også tidligere torsdag.

BRÅK: Det var heftig temperatur i da Liverpool-supporterne inntok Roma i går. Blant dem var nordmennene Vidar Johansen og Vidar Selnes.
KNIVSTUKKET: Vidar Johansen.