Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Flaks, innsats, trygghet og vilje»

Norske Liverpool-eksperter forklarer King Kennys suksess.

SUKSESSTRENER: Kenny Dalglish, førstelagstrener Steve Clarke og assistent Sammy Lee vunnet fire av seks ligakamper siden managerens Anfield-retur. Foto: REUTERS/Toby Melville
SUKSESSTRENER: Kenny Dalglish, førstelagstrener Steve Clarke og assistent Sammy Lee vunnet fire av seks ligakamper siden managerens Anfield-retur. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

• Fotballstudio: Polen - Norge og en rekke landskamper hele dagen og kvelden

(Dagbladet): Kenny Dalglish er manageren som gir Liverpool-supporterne tro på en meget lys framtid.

En framtid som likner storhetstida fra 70- og 80-tallet.

Da vant Dalglish først fem ligagull som Liverpool-spiss, så tre ligagull som spillende manager mellom 1986 og 1990.

King Kenny-tabellen Seks ligakamper ut i Dalglishs Anfield-comeback har laget klatret til 6. plass, og King Kenny-tabellen viser gryende Champions League-form.

MOTIVERTE: Supporterlederen mener Dalglish gjorde klokt i å bytte ut Fernando Torres med Andy Carroll (t.h) og Luis Suarez. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
MOTIVERTE: Supporterlederen mener Dalglish gjorde klokt i å bytte ut Fernando Torres med Andy Carroll (t.h) og Luis Suarez. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Nå kommer stadig flere Liverpool-spillere fram med en bønn om at klubbens amerikanske eiere skal fjerne all tvil.

Jamie Carragher og Steven Gerrard har allerede bedt om at King Kenny skal trones på permanent vis, og i går slutter Dirk Kuyt seg til forslaget.

- Jeg tror du bare trenger å se på resultatene og spillernes humør for å være enig i det, sier Kuyt.

Men hva er det som har skjedd på Anfield de siste 30 dagene?

GYLDNE TIDER: Kenny Dalglish. var først en legende som spiller. Foto: Arkiv
GYLDNE TIDER: Kenny Dalglish. var først en legende som spiller. Foto: Arkiv Vis mer

Dagbladet tok en ringerunde til en supporterleder, en TV-ekspert og en norsk eks-spiller.

- Hva har Kenny Dalglish gjort?
Vegard Heggem, Liverpool-back mellom 1998 og 2003:
- Det er umulig for meg å si, jeg er ikke på innsida. Men han har skapt en ny entusiasme og giv, en psykologisk effekt. I de siste to kampene har han gjort et formasjonsgrep, og du så den dedikerte innsatsen mot Chelsea. Man må være ærlig og si at det har vært stang inn i de siste kampene.

- Jeg håper vi har mer å gå på offensivt, i det kollektive. Vi trenger mer rytme og kreativitet.

Pål Christan Møller, leder av Liverpools skandinaviske supporterklubb:

- Han har gjort det motsatte av Roy Hodgson. Hodgson forklarte alt med at Liverpool ikke var gode nok. Dalglish har kommet inn og gitt alle en sjanse, ikke bare spillere som Christian Poulsen men hele laget. Dalglish har vært samlende, for både laget og klubben. Det er ingen uenighet om hvem som er sjefen. Det er samhold og trygghet, som Hodgson aldri klarte å oppnå.

«Flaks, innsats, trygghet og vilje»

- Og det er slutt på langpasninger, nå går ballen langs bakken og det er nesten ikke feilpasninger. Det er dramatisk, før spilte de fra seg ballen hele tida. Nå holder de ballen i laget, og alle yter 100 prosent i taklingene. Søndag klarte ikke Chelsea å drible seg gjennom en eneste gang, med de toppspillerne de har. Det synes jeg var utrolig bra.

Morten Langli, TV 2-ekspert og -kommentator:

- Han har hatt en god del flaks og marginer med seg. Liverpool har ikke vært spesielt gode. Samtidig virker det som om arbeidsmoralen, kroppsspråket og innstillingen har bedret seg. Det er større vilje og løpskraft enn før.

- Liverpool hadde et sensasjonelt lavt bunnivå under Hodgson. Alt blir nesten en opptur etter noe sånt, så den positive effekten er nok hausset opp. De har ikke spilt glimrende fotball etter at Dalglish overtok. Men det har vært oppløftende tegn, samtidig som flere spillere har blitt tilgjengelige.

- Hvilke spillere har blomstret mest opp, og hvorfor?
Heggem:
- Raul Meireles har kommet seg mer og mer i løpet av sesongen, og leverer viktige bidrag. Å ha midtbanespillere som scorer mye mål er veldig viktig.

BEDRE UTEN TORRES: Supporterleder Pål Christian Møller tror det er en fordel for klubben at Fernando Torres er i Chelsea. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
BEDRE UTEN TORRES: Supporterleder Pål Christian Møller tror det er en fordel for klubben at Fernando Torres er i Chelsea. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Møller:
- Det er mest laget som helhet, men det er positivt at Martin Kelly har fått sjansen. Jeg synes også at Lucas Leiva jobbet som en helt søndag. Han har blomstret opp, men Meireles har gjort det aller best. Han er som Terry McDermott, kommer løpende fra midtbanen og scorer mål.

- Det er mye mer bevegelse i laget, før sto alle og så på da laget gikk i angrep. Før var det en lang ball mot Torres, og håpe på det beste. Jeg tror Liverpool blir et bedre lag uten Torres. Han er en dyktig spiller, men har spilt for halv maskin det siste året. Virker sur og gretten, nå får vi to spisser i Andy Carroll og Luis Suarez som er skikkelig motiverte.

Langli:
- Meireles har blomstret voldsomt, og har fått spille i en posisjon som passer ham mye bedre enn å bli dyttet ut på kanten. Carragher spilte sin beste kamp på kanskje tre år mot Chelsea. Kelly har vært veldig positiv, med bra fart, vilje til å komme fram og en ganske god innleggsfot. Agger har sett mye bedre ut den siste tida.

- Lucas har vært god i begge matcher mot Chelsea denne sesongen. Han er bedre når han får konkrete oppgaver, som å dekke et bestemt rom eller ta ut en spesiell spiller, enn når han skal fordele baller og være en kreativ kraft.

- Kan Liverpool klare en Champions League-plass?
Heggem:
- Ja, det er absolutt mulig. Men de må beholde den defensive soliditeten de viste mot Chelsea, og den voldsomme innsatsviljen. I tillegg må de forbedre det offensive spillet videre. Og de må få i gang målscorerene, Andy Carroll og Luiz Suarez. Mange brikker skal falle på plass for at det skjer.

FEM ÅR I LIVERPOOL: Vegard Heggem håper Dalglish utvikler Liverpools offensive spill. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FEM ÅR I LIVERPOOL: Vegard Heggem håper Dalglish utvikler Liverpools offensive spill. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Men seieren søndag var veldig sterk, og den er gull verd også for supporterne.

Møller:
- Ja, det er klart at Champions League burde være en målsetting. Og det kan de klare. Det er absolutt innenfor rekkevidde, hvis du ser programmet til Liverpool. Det er ikke det verste av topplagene, vi har de fleste vanskelige kampene hjemme.

Langli:
- Det er ikke helt umulig, men jeg tviler på det. Kommer Carroll og Suarez til å funke sammen? Det er et usikkerhetsmoment. Når du henter inn folk til 500 millioner kroner er det vel for å spille. Og når de to er tilgjengelige og Liverpool spiller med to spisser, hva da med Meireles og Gerrard? Det kan bli feil å flytte Meireles rundt nå som han omtrent scorer i hver kamp. Det blir spennende å se hvordan Dalglish håndterer det.

Neste oppgave for Liverpool er møtet med Wigan på Anfield lørdag kl. 16.

FLAKS? TV2-kommentator Morten Langli mener Dalglish har fått marginene med seg i comebacket. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
FLAKS? TV2-kommentator Morten Langli mener Dalglish har fått marginene med seg i comebacket. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling