- Flaks jeg kom i mål

Stakkars Sverige! Det som lenge så ut som et sårt tiltrengt stafettgull endte med forferdelse.Utrolig stafettthriller

Midt i den norske gulljubelen sitter bildet av Jörgen Brink som et rusk på øyet. 2,3 kilometer fra mål gikk svensken tom for drivstoff. Stiv og støl, mens Thomas Alsgaard og Axel Teichmann værer medalje av edelt metall og fyker forbi. Svenskene hadde det første stafettgullet på 14 år nesten i lomma. Det var bare å skli ned bakken til mål. Nesten. En ledelse på 25 sekunder var omgjort til 36 sekunder bak overivrige nordmenn og tyskere.

- Det føltes kjempefint hele tiden, helt dit, fortalte Jörgen Brink til Sveriges Television. Helt til han møtte veggen.
- Det var flaks at jeg i det hele tatt kom i mål. Jeg husker oppløpet, men det var ikke spesielt minneverdig, sa Brink etter det tøffe løpet. Blomsterseremonien etterpå var vanskelig for svensken.

Underveis var det seierssikre utøvere som uttalte seg. Anders Södergren sa til Radiosporten etter første etappe:

- Det ser väldigt bra ut - det kommer att bli en rysare! Jag tror att Norge är avhängt, det skulle förvåna mig mycket om de skulle komma i kapp.

Forbauselsen sto skrevet over ryggen til Jörgen Brink i det han forsto at dette ikke gikk veien. Igjen fikk Expressens sportskommentator Mats Olsson rett:

«Sverige är för evigt dömt till stafettens dödsdal. Det är så. Det har varit så länge och vi ska inte inbilla oss nåt. Absolut inte!»

Jörgen Brink var tippet som gullkandidat på sprinten. Avgjørelsen om hvem som skal gå tas allerede i morgen. Men det er vanskelig å se fram til i morgen for den nedbrutte svensken.

- Vi får se om jeg kommer igjen i dette VM, sier han til SvT.

Stoppet avisa

Sveriges største avis Aftonbladet var så sikre på seier at de var i god gang med å forberede en ekstrautgave i forbindelse med den etterlengtede stafettseieren, melder NTB.

Det så lenge ut til å gå veien for trykklare svenske avismakere, jubelutgaven skulle gå i trykken klokka 12. Et par kilometer før mål måtte planene som kjent omgjøres.

KNEKT: Jörgen Brink måtte støttes ut av målområdet etter at han møtte veggen i løypa.