Flaks reddet RBK

BRATISLAVA/OSLO (Dagbladet.no): Bent Skammelsruds billige straffe og et selvmål reddet RBK etter at trønderne slapp inn tre tabbemål mot Inter Bratislava. - Det hele så ut som en dårlig skrekkfilm, sier RBK-assistent Ola By Rise.

Det startet så bra i Slovakia for RBK. Innen et minutt traff Harald Brattbakk stanga, og før ti minutter var passert hadde samme mann scoret etter nydelig forarbeid fra Sigurd Rushfeldt.

Rosenborg blomstret og kunne økt ledelsen igjen da Brattbakk dunket ballen i stolpen igjen etter 25 minutter.

Så kom skiftet etter pause. Med trønderske øyne var det ikke pent.

Inter Bratislavas farlige afrikaner, Alias Lembakoali, gjorde RBKs stopperpar Christer Basma og Erik Hoftun til latter i løpet av ti minutter.

Først utnyttet han nøling fra Basma til å stikke inn og utlikne. Så var både Basma og Hoftun usikre da ballen rullet mot mål. Lembakoali scoret sikkert.

Ydmykelsen var total da en dårlig klarering havnet hos innbyttet Drobnak. Han vendte vekk Bent Inge Johnsen og klinte kula i krysset til 3-1.

- Det hele så ut som en dårlig skrekkfilm. Vi ble fryktelig hardt straffet for de feilene vi gjorde. Slike feil kan vi ikke tillate, sier Rosenborg-assistent Ola By Rise til NTB.

Akkurat da var Rosenborg veldig langt unna sitt sjuende år i gruppespillet i Champions League.

Redningen kom ved den portugisiske dommeren, som blåste straffe da Roar Strand helt klart ble felt utenfor straffefeltet.

Bent Skammelsrud gjorde ingen feil og reduserte til 2-3, et greit utgangspunkt for trønderne før returmatchen om 14 dager.

Men hellet sto på RBKs side i kveld: To minutter før slutt kom utlikningen gratis. Et innlegg ble mirakuløst dundret inn i eget nett av en Inter-back fra 10 meter.

Dermed holder det for Nils Arne Eggen og Rosenborg med uavgjort hjemme på Lerkendal, dersom trønderne lar være å slippe inn tre eller flere mål.

- Vi takker og bukker for den siste scoringen. Nå må Bratislava score på Lerkendal, og det er et godt utgangspunkt. Men det må ikke bli noen sovepute, sier By Rise.

Sjefstrener Nils Arne Eggen var ikke i like godt humør på pressekonferansen etter kampen. Han mente media fokuserte for mye på at de to siste RBK-målene var heldige.

- Ingen har stilt ett positivt spørsmål ennå. Noen medier har vært negativt ladet i 20 år nå, og det er en av årsakene til at jeg er drittlei, freste Eggen ifølge Adresseavisa.

Men til og med Roar Strand innrømmer at Rosenborg hadde i overkant flaks i kveld.

- Etter Basma og «klareringskongen» Hoftun hadde kjørt showet sitt, så hadde vi flaks med at vi fikk 2 mål på slutten, skriver Strand på sin RBK-hjemmeside.

TO MÅL:</B> Inter Bratislavas Alias Emerly Lembakoali scoret to ganger og rundet ikke bare Bent Inge Johnsen i løpet av 2. omgang.
0-1:</B> Her scorer Harald Brattbakk etter ti minutter og Champions League-plassen virket sikker.
<B>PRESSET:</B> Sigurd Rushfeldt spilte Harald Brattbakk fram til 0-1, men ble passet godt på etterpå.