Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flamini-perle da Arsenal banket Newcastle

Inntok tabelltoppen.

Arsenal tok en ny tremålsseier tirsdag mot Newcastle og inntok tabelltoppen i engelsk eliteserie.

I hvert fall fram til onsdag kveld. Da møter Manchester United, som var à poeng med Arsenal på 54 før tirsdagens kamp, Portsmouth på Old Trafford.

Arsenal hadde full kontroll de første 45 minuttene og var farlig frampå ved Emmanuel Adebayor flere ganger.

Fem minutter før pausen kunne endelig Arsenal-fansen juble for 1-0. Adebayor fikk servert et perfekt innlegg fra høyrekanten av Mathieu Flamini, som 23-åringen headet kontant bak Newcastle-keeper Shay Given.

Like før hadde samme duo vært på farten. Adebayor smalt til på hel volley, men ballen gikk en halvmeter over mål.

I annenomgang økte Flamini til 2-0 med en herlig scoring. Franskmannen skjøt fra 25 meter og skrudde ballen praktfullt oppe i krysset til venstre for keeper.

I det 80. minutt var det Cesc Fabregas som på utsøkt vis satte inn Arsenals tredje mål for dagen. Nicklas Bendtner dempet et framspill inne i feltet og serverte ballen til Fabregas som scoret sitt sjuende ligamål denne sesongen.

Gode defensivt

FABREGAS SCORER IGJEN: Cesc Fabregas fikk ballen på sølvfat fra Nicklas Bendtner, og banket inn 3-0 med venstrebeinet. Foto: AP
FABREGAS SCORER IGJEN: Cesc Fabregas fikk ballen på sølvfat fra Nicklas Bendtner, og banket inn 3-0 med venstrebeinet. Foto: AP Vis mer

- Det var tre flotte mål, men Newcastle jobbet hardt og viste god moral, men heldigvis er vi gode defensivt akkurat nå, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

- Det var en tøff seier. Vi måtte ta tiden til hjelp og ha tålmodighet for å holde dem unna. De åpnet sterkt, men vi kontrollerte det meste i 2.-omgang, fortsatte Wenger.

Newcastle og Nicky Butt hadde et skudd i tverrliggeren like før slutt, men Kevin Keegan måtte konstatere at det ble nok et tap for Arsenal på under en uke. Lørdag tapte laget med samme sifre i FA-cupen.

(NTB)

<B>GULLFOTEN:</B> Mathieu Flamini fikk drømmetreff, og klistret ballen i vinkelen fra langt hold. Etterpå fikk han pusset skoa sine hos Emmanuel Adebayor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media