#Stopp Flamur Kastrati

Flamur Kastrati må også stoppes

Når Flamur Kastrati kaller Dag-Eilev Fagermo "jævla soper" har fotballen fått et problem til. KBK-spilleren må også stoppes.

PROVOSERT: Det ble hett i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga, hvor Flamur Kastrati blir husket for en spesiell kommentar. Video: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga – Kristiansund 1–1 (0–0)
  • Molde – Strømsgodset 2–1 (0–0)
  • Sarpsborg – Rosenborg 1–2 (0–2)
  • Aalesund – Odd 0–3 (0–1)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Kristiansund gikk til kampen i røde T-skjorter med #Stopp Rasismen av en grunn, trakasseringen Amahl Pellegrino ble utsatt for i Aalesund. Når Flamur Kastrati kaller Dag-Eilev Fagermo for en «jævla soper», og på toppen av alt velger å forklare hvorfor, er det faktisk ikke til å tro.

Sist helg var det en Sandefjord-vakt som ødela holdningskampanjen hvis fokus er å stoppe diskriminerende atferd i norsk fotball.

Denne søndagen var det Flamur Kastrati.

Jeg vet ikke hva dommer Tom Harald Hagen tenkte på, som sanksjonerte det verbale sjokket med tilsnakk framfor rødt kort.

Av alle skrekkelige dommeravgjørelser i 2020 er det den svakeste.

NÅR STØVET FÅR lagt seg, må NFF gi KBK-spilleren en tenkepause fra fotballen. Det finnes ingen unnskyldning for Flamur Kastratis ordvalg. Hets er hets, uansett form og retning.

Det er like ille i alle varianter.

FOR FLAMUR KASTRATI blir det verre enn verst når han faktisk ikke evner å ta inn over seg det han har sagt. Gitt muligheten av Eurosport kunne han unnskyldt seg og sagt det var et grovt ovetramp i kampens hete.

Isteden valgte han 1) å bekrefte det, 2) gjenta det, og 3) si at Dag-Eilev Fagermo fortjener det.

Derfor er det flere ting enn reinspikka rasisme som må stoppes denne høsten.

Flamur Kastrati er en av dem.

KAMPEN OM MEDALJENE og plassene som gir kvalifisering til Europa League 2021, er høstens godbit bak Bodø/Glimts seiersgang mot gull. I den kampen mistet Vålerenga to verdifulle poeng da Bendik Bye utliknet ledelsen Vidar Örn Kjartansson hadde sørget for.

Det som tilsynelatende var komfortabelt og under full kontroll, ble plutselig nervøst og skjørt.

Det kan bli kostbart til slutt.

DAG-EILEV FAGERMO er i ferd med å lede Vålerenga ut av ti år med middelmådighet og nedrykksstrider, men han trenger topp fire. Det er der Europa 2021 ligger. Det er det som åpner nye dører.

Selv om medaljer er hyggelig og gir en bedre bonus, vil topp fire være en god sesong for Vålerenga.

Der ligger de nå med en kamp mer spilt enn Odd.

Med 24 poeng igjen å spille om kan fortsatt alt skje.

TO LAG HADDE ikke tapt hjemme før denne 22. serierunden. Det ene laget var Bodø/Glimt. Serielederen hadde ikke tapt poeng og hadde ti strake seirer. Vålerenga sto med rekka 7-3-0.

Vålerengas fjerde uavgjort på Intility er ikke krise, men det er heller ikke som ønsket.

Trøsten, om du ser på det som står igjen, er hjemmekamper mot de mot Rosenborg og Odd.

VÅLERENGAS BESTE SESONG på ti år hadde vært en fest om ikke verden hadde vært som den er. Det er nedturen midt i all framgangen. Det er faktum som kan bli baksiden av en eventuell medalje.

Når laget endelig er i posisjon til å kjempe om noe, stenges folket ute.

Det er mest som om kampene spilles i skyggen av seg selv.

FOR VÅLERENGA, SOM på mange måter er en stor klubb kvalt av sin egen middelmådighet, er det en tapt mulighet til å vise fram et lag i betydelig framgang. Det er selvfølgelig ingens feil. Det er bare som det er i coronoa-året 2020, og Vålerenga er ikke de eneste som misser en mulighet til å bygge supportermassen, fylle huset og tjene gode penger.

Likevel er det som om man hører ekkoet fra den indre fortvilelsen:

Faen ta covid-19!

NÅR BARE 200 tilskuere kan se Oslos selvoppnevnte stolthet bygge et nytt lag gjennom gode prestasjoner, spiller det ingen rolle om du har TV å se på, resultatservice på mobilen eller oppdaterte tabeller å lese så ofte du bare vil. Det er ikke nok. Det er ikke The Real Deal.

Men topp fire vil være en god trøst.

Det er det resten av sesongen vil handle om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer