TUNG KVELD: Per Ciljan Skjelbred fortviler etter at Diego Godin sendte Atletico Madrid i ledelsen. Foto: FERNANDO ALVARADO/EPA
TUNG KVELD: Per Ciljan Skjelbred fortviler etter at Diego Godin sendte Atletico Madrid i ledelsen. Foto: FERNANDO ALVARADO/EPAVis mer

- Flashback til starten av 90-tallet

Klart Rosenborg-tap i Madrid.

|||(Dagbladet): Atletico Madrid - Rosenborg 3-0.

Trønderne var ikke levnet store sjanser på Estadio Vicente Calderon, men i perioder yppet de seg mot regjerende Europa League-mester Atletico Madrid.

For fire dager siden spilte RBK på AKA Arena i Hønefoss. Overgangen til Madrid ble stor. For stor, for Nils Arne Eggens menn.

- Jeg fikk litt flashback til starten av 90-tallet. Rosenborg taper klart, blir ikke utspilt - men har ikke erfaringen som skal til på dette nivået, sier landslagsassistent og tidligere RBK-keeper Ola By Rise i TV 2s studio.

Presset dypt Som ventet presset hjemmelaget voldsomt fra start. Etter bare 90 sekunder fikk Rosenborg en liten forsmak på hva som ventet, da Simao fikk en god sjanse i boksen - men avslutningen hans gikk over.

Innledningsvis kom Atletico på ustanselige angrepsbølger. Rosenborg lå svært dypt og skapte tilnærmet ingenting foran Joels mål.

Etter 17 minutter fikk Diego Godin uhindret stange et frispark fra sida i mål.

RETT FRA BENKEN: Sergio Aguero scoret rett etter at han kom inn for Diego Forlan. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA/AP
RETT FRA BENKEN: Sergio Aguero scoret rett etter at han kom inn for Diego Forlan. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA/AP Vis mer

- Vi ble litt overkjørt i starten. Det tok veldig lang tid før vi ble vant til tempoet deres, sier Eggen til TV 2.

Rosenborg våknet ikke umiddelbart av dette, men mot pause kom trønderne seg høyere i banen. Da klarte de å gjennomføre noen angrep som var skikkelige angrep og ikke bare korte kontringsforsøk - og rett før pause kom den store sjansen de tilreisende RBK-supporterne ventet på.

Morten Moldskred sneik seg mellom Atletico-forsvarerne og skjøt i stanga fra 7-8 meters hold. En kjempesjanse, men han ble sterkt presset og det var ikke lett å plassere skuddet.

Scoring rett etter innhopp Rosenborg fortsatte de lovende taktene etter hvilen. De sto langt høyere i banen enn i starten og hadde derfor et bra press på spanjolene.

Etter 62 minutter var det igjen nær ved å betale seg, da Rade Prica fikk ballen i fanget inne i boksen. Han dempet den, men brukte for lang tid på å finne et hull. Svensken burde nok prøvd å skyte raskere.

- Jeg synes de siste 20 minuttene av førsteomgangen var bra og så var andreomgangen jevn. Men så scoret de 2-0 i vår beste periode, sier Eggen.

Atletico byttet ut Diego Forlan med Sergio Aguero like etter, og argentineren hadde vært på banen i under ett minutt da han doblet ledelsen. Aguero ble spilt gjennom, kranglet med seg ballen forbi Mattias Bjärsmyr og Mikael Lustig - og avsluttet iskaldt under Daniel Örlund.

Tredjemålet til Atletico var en perlescoring.

Et langt utkast fra keeper Joel, kortpasningsspill og så et veggspill som ender på hodet til Diego Costa - som header ballen kontrollert i en bue over Örlund.

- Selv om de har en del andre sjanser også, synes jeg ikke 3-0 gir et riktig bilde av kampen. Men vi får ta det som en gjennomkjøring og så ta dem på Lerkendal, sier Eggen.

NB! Bayer Leverkusen og Aris spilte 0-0 i Hellas i den andre kampen. Dermed topper tyskerne gruppa med fem poeng. Aris og Atletico har fire, mens RBK blir stående på tre.