Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flaskekasteren fikk juling av bronsevinneren i judo

Forsøkte å sabotere 100-meterfinalen for Bolt & co.

HER ER SYNDEREN: Denne mannen bestemte seg for å kaste en glassflaske inn på banen få sekunder før løperne ble sendt avgårde i 100-meterfinalen i går kveld. Her blir han ført vekk av sikkerhetsvakter. Foto: REUTERS/Chris Helgren
HER ER SYNDEREN: Denne mannen bestemte seg for å kaste en glassflaske inn på banen få sekunder før løperne ble sendt avgårde i 100-meterfinalen i går kveld. Her blir han ført vekk av sikkerhetsvakter. Foto: REUTERS/Chris Helgren Vis mer

(Dagbladet): Noen tvilte på Usain Bolt, men verdens raskeste mann viste at han fortsatt er utilnærmelig da han løp inn til suverent OL-gull på 100 meter med tiden 9,63.

Men finalen kunne fort blitt en skandale om noen av sprinterne hadde blitt truffet av flaska som ble kastet inn på banen få sekunder før startskuddet gikk - eller reagert på den.

Glassflaska landet i bane fem, noen meter bak der regjerende verdensmester Yohan Blake sto klar i startblokka, men til alt hell ble ingen av sprinterne distrahert.

Det gikk i stedet verst ut over flaskekasteren - som ble angrepet av en av OL-deltakerne som satt rett i nærheten.

Gikk glipp av finalen
Nederlands Edith Bosch tok bronse i 70-kilosklassen i judo i forrige uke, og ble så forbannet på den berusede tilskueren at hun klasket til ham.

«En fyllik foran meg kastet en flaske ut på banen!! JEG SLO HAM... ubegripelig!!», skrev hun på Twitter i natt, og la til hashtagene «sint» og «respektløs».

SÅ NÆR: Flaska landet i banen til Yohan Blake, men heldigvis ble ingen truffet, og ingen ble lurt til en tjuvstart. Foto: REUTERS/Paul Hanna
SÅ NÆR: Flaska landet i banen til Yohan Blake, men heldigvis ble ingen truffet, og ingen ble lurt til en tjuvstart. Foto: REUTERS/Paul Hanna Vis mer

Senere lot hun seg også intervjue av den nederlandske TV-stasjonen NOS.

- Jeg hadde sett mannen gå rundt tidligere, og jeg sa til folk rundt meg at han var en merkelig skrue. Deretter kastet han flaska, og jeg ble så opprørt at jeg slo ham i ryggen. Deretter ble han tatt hånd om av sikkerhetsvaktene. Uansett, han gjorde at jeg gikk glipp av finalen, og det gjør meg veldig trist. Jeg kan bare ikke forstå hvordan noen kan gjøre noe slikt, sier hun, ifølge The Guardian.

Mannen sitter nå i politiets varetekt.

- Haha, bra!
Usain Bolt og de to andre medaljevinnerne - Yohan Blake og Justin Gatlin - fikk mange spørsmål om flaskeepisoden på pressekonferansen. Sistnevnte bekrefter at han registrerte en lyd.

- Det var en liten forstyrrelse, og jeg visste ikke hva det var. Du kunne høre en knappenål falle. Men du må bare stenge det ute. Det var et flott løp, et for historiebøkene, og jeg er glad for å være en del av det, sier Gatlin.

Yohan Blake og Usain Bolt merket ingenting, men Blake lyste opp da svenske Expressen gjorde ham oppmerksom på at flaskekasteren hadde fått juling.

HANDLEKLRAFTIG: Bronsevinneren fra kvinnenes 70-kilosklasse i judo, Edith Bosch, gikk til angrep på flaskekasteren. Foto:           REUTERS/Kim Kyung-Hoon
HANDLEKLRAFTIG: Bronsevinneren fra kvinnenes 70-kilosklasse i judo, Edith Bosch, gikk til angrep på flaskekasteren. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer

- Er det sant? Haha, bra!

Bolt vil derimot ikke være med på noen hyllest av den nederlandske judobryteren.

- Jeg så det ikke selv, jeg har bare hørt om det. Jeg er ikke tilhenger av vold, så det var leit å høre, sier han ifølge Aftonbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media