Flatland beste norske på åttende

Glagow vant v-cupåpningen.

(Dagbladet.no): Ann Kristin Flatland var solid på standplass i verdenscupåpningen i skiskyting i finske Kontiolahti i dag. Med 20 treff av like mange mulige, ble hun beste norske på åttendeplass.

– Samboeren min, Kristian, fikk meg til å ta tak i skytetreninga etter forrige sesong. Jeg er stolt av meg selv nå, sier en strålende fornøyd Flatland til NTB.

Hun er klar over at hun mangler noe opp til de sterkeste skiskytterne i sporet, men føler at hun har hatt framgang siden i fjor:

– Det er ikke lagt opp til at jeg skal være i toppform nå, den skal først komme i VM (Östersund i februar). Likevel føles det som jeg er nærmere de beste nå. Mens jeg nesten ga opp da det gjorde vondt underveis i løp før, klarer jeg å tenke på arbeidsoppgavene og presse på. Det er et steg i riktig retning, mente hun.

Julie Bonnevie-Svendsen startet løpet sterkt, og lå godt an etter en feilfri første skyting. Men etter en bom på hver av de neste tre skytingene, falt hun nedover på lista og endte til slutt som nummer 19.

Tora Berger ødela løpet sitt med to bom allerede på første skyting, og selv om hun traff på 14 av de 15 neste skuddene, endte hun utenfor verdenscuppoengene med 31. plass.

Anne Ingstadbjørg kom seg imidlertid innenfor poengene på 27. plass. Hun fikk to tilleggsminutter totalt, begge på andre skyting.

Tyske Martina Glagow vant løpet foran russiske Tatiana Moiseeva og tyske Simone Denkinger.

FEILFRI SKYTING: Ann Kristin Flatland traff på 20 av 20 skudd, og ble med det beste norske i verdenscupåpningen i finske Kontiolahti. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
FEILFRI SKYTING: Ann Kristin Flatland traff på 20 av 20 skudd, og ble med det beste norske i verdenscupåpningen i finske Kontiolahti. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Solveig Rogstad endte på 55. plass, Liv Kjersti Eikeland på 64. plass og Kari Henneseid Eie ble nummer 75.

Flatland beste norske på åttende