Flatland beste norske

Grubben bommet tre på stående i VM-sprinten.

(Dagbladet.no): Ann Kristin Flatland ble beste norske løper under jentenes sprint under VM i skiskyting i Anterselva i dag.

Etter feilfri skyting ble hun nummer fem, 19 sekunder unna en pallplassering.

- Det var kjekt å få det til også i konkurranse, sier hun til NRK.

Hun mener sjøl at hun brukte litt lang tid på standplass, men at hun til gjengjeld hadde god kontroll på skuddene. Også i sporet gikk det bra.

Stivnet på slutten

- Jeg var stiv den siste kilometeren. Da var jeg veldig glad for at det ikke var langt igjen, sier Flatland, som klasket i bakken rett etter målstreken.

- Når jeg er i god form klarer jeg også å ta meg skikkelig ut, sier 24-åringen fra Vik i Sogn. 

Femteplass er hennes høyeste plassering i både verdenscup- og mesterskapssammenheng. Derfor vet hun nesten ikke hva hun skal si om mulighetene før jaktstarten i morgen.

- Jeg forbereder meg som vanlig. Så langt oppe har jeg aldri vært før, så utgangspunktet er litt annerledes, sier Flatland. 

Grubben sprakk

Norges antatt sterkeste kort, Linda Grubben, startet løpet bra og tok en foreløpig bestetid ut fra liggende skyting. Bare russiske Natalia Guseva noterte en bedre tid av de som gikk seinere.

Men på stående sprakk Grubben fullstendig, skjøt tre bom, og gikk ut over minuttet bak lederen Magdalena Neuner. I mål var hun 1.17 bak tyskeren.

- Jeg prøvde å gjøre det jeg skulle, men var urollig. Det stemte bare ikke i dag, forklarer Grubben til NRK.

Kan klatre i morgen

Grubben sier det var godt å komme i gang med mesterskapet, og at hun var fornøyd med løpet fram til stående skyting. Og hun har ikke resignert før jaktstarten i morgen.

- Det er mulig å gå seg opp en del plasser. Jeg føler jeg har grei fart i sporet, og det er fire skytinger i morgen, så jeg satser på det, sier Linda Grubben.

Tora Berger skjøt én bom på hver skyting. Hun gikk i mål 53,4 sekunder bak Neuner, som leder mens det fortsatt er noen løpere i sporet.

GULLSJANSEN GLAPP: Linda Grubben skjøt seg ut av medaljekampen med tre bom på stående skyting.