ET NESTEN-OL: Ann Kristin Flatland har levert hederlige plasseringen i OL, men sier selv at det bare er medalje som teller.  Foto: Heiko Junge / Scanpix
ET NESTEN-OL: Ann Kristin Flatland har levert hederlige plasseringen i OL, men sier selv at det bare er medalje som teller. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Flatland ble «frastjålet» plassen på standplass

- OL har vært litt stang ut, mener hun.

||| WHISTLER (Dagbladet): Mens Tora Berger har levert et OL over all forventning med gull på normalstarten, har det vært et nesten-mesterskap for Ann Kristin Flatland.

Plasseringene 10, 8, 14 og nå til slutt 11 er på ingen måte noe å skamme seg over - men etter de to pallplasseringene i verdenscupen i forkant av mesterskapet erkjenner 27-åringen at hun hadde håpet på mer.

- Det er medalje som teller. Ingen sparer på 11. plass, 8. plass eller 14. plass. Men jeg får verdenscuppoeng og klatrer oppover lista der. Egentlig er jeg fornøyd med OL, jeg har skutt bra og vært i god form. Det har vært litt stang ut med en del skudd, men det er en del av gamet. Det er mange andre som har bommet som også kunne hevdet seg, sier Flatland til Dagbladet.

- Ble irritert
I dag ødela hun mye av løpet sitt med to bom på andre skyting. Men mest irritert var hun etter siste skyting.

- På siste skyting stilte Sandrine (Bailly) seg opp på min matte da jeg sto der, på skive 17. Da ble jeg irritert, sier Flatland.

Bailly hadde startnummer 17, men ifølge presseattache Halvor Lea er det bare på den første skytingen at startnummeret avgjør skiva man skyter på.

Deretter handler det om i hvilken rekkefølge man kommer inn på standplass. Førstemann legger på seg på skive én, andremann på skive to og så videre.

FIKK EN UTLADNING: Tora Berger skjøt for dårlig til å hevde seg i toppen, og gikk i tillegg ikke fort i sporet. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIKK EN UTLADNING: Tora Berger skjøt for dårlig til å hevde seg i toppen, og gikk i tillegg ikke fort i sporet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Flatland lot seg imidlertid ikke bringe ut av fatning, selv om det ble én bom.

- Jeg klarte å snu på det og være offensiv. Jeg gjorde en bra gjennomføring. Stående og første liggende er jeg veldig fornøyd med, men andre liggende var ingen god serie, sier hun.

Mest fornøyd kan hun kanskje være med farten i sporet. I dag skjøt Flatland like mange bom som Tora Berger (fire), men gikk over 40 sekunder raskere.

- Det gikk kanskje fort? Jeg har følt meg i bra form hele tida, egentlig. Det var et bra løp, men for mange løp.

Kom seg ikke på sofaen
Gulljenta fra normalen, Tora Berger, havnet helt nede på 18. plass i dag og tilgis lett for det. Men i likhet med Emil Hegle Svendsen var hun ikke altfor skuffet etterpå - hun er tross alt olympisk mester.

- Det tar på å ta gull. Jeg synes jeg hang bra med starten, men når man er sliten og sliter med fokuset kan skuddene fort ramle utenfor, sier hun.

Om dagene fra hun tok gull fra fredag til fellesstarten i dag sier hun:

DRONNINGEN AV WHISTLER: - Jeg trenger å sette meg ned for å la det synke inn, sier Magdalena Neuner etter sitt andre OL-gull. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
DRONNINGEN AV WHISTLER: - Jeg trenger å sette meg ned for å la det synke inn, sier Magdalena Neuner etter sitt andre OL-gull. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Heldigvis hadde jeg to dager mellom, og jeg trodde det var nok. Men det tok i hvert fall halvannen dag før jeg klarte å sette meg ned på sofaen. Det gikk i ett fra jeg kom i mål på normalstarten til jeg la meg på kvelden, sier hun.

Det kommer én medaljesjanse til, førstkommende tirsdag skal det gås stafett. Fra å være fullstendig avskrevet i starten av januar er det ikke lenger helt urimelig å tro på pallen.

- Vi skal lade batteriene fram til da. Det sitter to jenter hjemme som har slappet av og ladet skikkelig for stafetten. Jeg og Ann Kristin er i bra slag, som det kan bli en fin stafett. Vi har vist at vi kan nå pallen, sier Tora til Dagbladet.