FORTSATT SKUFFA: Ann Kristin Flatland falt fra en VM-medalje søndag ettermiddag. Hun var fortsatt svært skuffet da hun møtte norsk presse i formiddag. Foto: Pål Marius Tingve
FORTSATT SKUFFA: Ann Kristin Flatland falt fra en VM-medalje søndag ettermiddag. Hun var fortsatt svært skuffet da hun møtte norsk presse i formiddag. Foto: Pål Marius TingveVis mer

Flatland bruker Northug-fall som motivasjon

Forklarer hvorfor.

NOVE MESTO (Dagbladet): Mens Tora Berger feiret sitt andre VM-gull på fire dager i går ettermiddag, var Ann Kristin Aafedt Flatland nærmest utrøstelig på VM-arenaen i Tsjekkia.

30-åringen var nemlig i ferd med å sikre seg karrierens første mesterskapsmedalje da hun gikk på trynet en snau kilometer før mål på søndagens jaktstart.

Hun gikk til slutt inn til 7. plass, og det ble felt mange tårer i går ettermiddag og kveld.

Tenker på Northug
Da Flatland møter Dagbladet i dag, innrømmer hun at hun fortsatt tenker på hva som gikk galt, da hun kjørte inn i russiske Olga Zaitseva, og falt.

- Jeg føler at det ruller en video i hodet mitt som jeg har veldig lyst til å spole tilbake og gjøre på nytt. Det er sånn som skjer, men det er fortsatt jækla surt, sier hun til Dagbladet.

Og mens hun har et par fridager før kvinnenes 15-kilometer i Nove Mesto onsdag, tenker Flatland tilbake til Sapporo-VM i 2007.

Da falt nemlig Petter Northug fra det som ville vært hans aller første mesterskapsgull.

LANGT NEDE: Petter Northug var knust etter at han falt fra gull i skiathlomøvelsen, og havnet på 5. plass i Sapporo-VM i 2007.  Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
LANGT NEDE: Petter Northug var knust etter at han falt fra gull i skiathlomøvelsen, og havnet på 5. plass i Sapporo-VM i 2007. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenker på at mange har gjort det (falt mot slutten) før meg. Jeg tenker blant annet på Northug. Han datt jo også fra medalje en gang, sier Flatland til Dagbladet.

Liknende forklaring
Petter Northug satte staven mellom beina, og gikk på trynet rett før inngangen til stadion under skiathlom-løpet i 2007-VM.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg husker liksom ikke, jeg traff bare bakken plutselig, forsøkte han da å forklare til NRK etter 5. plassen.

Forklaringen er ikke helt ulik den Flatland kom med i går.

- Jeg datt på ræva, det var det som skjedde. Det er vanskelig å si hvorfor. Om det var isete eller om jeg mistet balansen, eller om vi (Flatland og Zajtseva) var borti hverandre. Jeg vet ikke. Plutselig bare lå vi der, sa hun til norsk presse i går.

Må koble av
Nå fokuserer 30-åringen på å få en mest naturlig oppladning til de neste løpene i VM.

- Jeg skal prøve å ha den samme oppladningen som til de andre løpene. Det som har skjedd, det har skjedd, så jeg får ikke gjort så mye med det. Jeg må bare tenke framover og gjøre det jeg pleier å gjøre. Jeg har vist at det har funka så langt i mesterskapet. Målet er å gjøre det like bra løp på normalen, sier hun.

- Den gode skytingen din lover vel veldig godt?

TRØST: Flatland fikk trøst av landslagstrener Egil Gjelland etter fallet i går. Foto: Pål Marius Tingve
TRØST: Flatland fikk trøst av landslagstrener Egil Gjelland etter fallet i går. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

- Ja, men den fysiske formen også. Jeg føler jeg er bra, egentlig. Skytinga kan snu hele tida, men jeg har vist at jeg kan skyte bra. Hvis jeg klarer å koble av nå utenom konkurransene, så tror jeg det kan bli bra på onsdag, sier hun.

• Jentenes neste VM-distanse er normaldistansen (15 km) onsdag kl. 17.15.