BABYKLAR: Ann Kristin Aafedt Flatland blir mamma til våren, og da må skiskytingen vente.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BABYKLAR: Ann Kristin Aafedt Flatland blir mamma til våren, og da må skiskytingen vente. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Flatland dropper hele sesongen

Skal bli mamma i april.

Skiskytteren Ann Kristin Aafedt Flatland blir mamma i april. Hele sesongen går uten jenta fra Vik i Sogn. Allerede nå ser hun mot Sotsji-OL om tre år.

- Vi gleder oss til å bli foreldre, sier Aafedt Flatland i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

Hun er forlovet med Kristian Brekken. Flatland ønsker å returnere til toppidretten, og håper å kunne være tilbake på standplass til 2012/13-sesongen.

- Jeg føler jeg har mer å gi på idrettsbanen, så det er naturlig å se fram mot OL i Sotsji 2014 for min del. Jeg er motivert for å sette meg nye mål som skiskytter. Selvsagt med forbehold om at svangerskap og morsrollen går normalt og bra, sier Ann Kristin Aafedt Flatland.

Sist vinter vant hun blant annet sprinten i Oberhof. Denne sesongen står hun over alle renn, men Flatland skal følge samlingsopplegget fram til sesongstart.

- Ja, jeg blir med både til Ruhpolding og samlingen i forkant av Beitostølen. Dette fordi jeg er en del av laget, jeg ønsker å holde fram med treningen og jeg tror jeg også kan bidra med råd og vink til de unge løperne på elitelaget, avslutter Flatland.

(NTB)