Flatland overlegen i sesongåpningen

Håndhilste på publikum på oppløpet.

OVERLEGEN: Selv etter fire strafferunder kunne en fullstendig overlegen Ann Kristin Aafedt Flatland (28) håndhilse på publikum i skiskytternes sesongåpning søndag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
OVERLEGEN: Selv etter fire strafferunder kunne en fullstendig overlegen Ann Kristin Aafedt Flatland (28) håndhilse på publikum i skiskytternes sesongåpning søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv etter fire strafferunder kunne en fullstendig overlegen Ann Kristin Aafedt Flatland (28) håndhilse på publikum i skiskytternes sesongåpning søndag. 34,1 sekund skilte til toer Kari Henneseid Eie, som også skjøt på seg fire strafferunder i fellesstarten over 12,5 kilometer på Beitostølen. Hadde Flatland holdt fokus og skutt fullt samt gått for fullt mot slutten, ville avstanden blitt godt over 2 minutter. — Løperne som er litt bak må være tålmodig. De må gis tid og trygghet. Og så må de gi blanke i journalister og andre som stadig maser om hvor langt etter de er, sa Ann Kristin Aafedt Flatland etter sin annen seier på to forsøk. — Jeg vet hvordan det er å være litt bak på lista og ha lang vei opp til de beste. De siste fire årene har jeg trent knallhardt for å komme dit jeg er nå, og først i fjor løsnet det. Sogningen viste for annen dag på rad at hun er minst like god på ski som på sitt beste forrige sesong. 28-åringen virker moden for å stabilisere seg i verdenstoppen sammen med Tora Berger (29), som ikke startet søndag på grunn av sykdom. — Jeg føler meg veldig sterk og i form. Det er i grunn veldig enkelt: Tren rolig når det skal være rolig, hardt når det skal være hardt, og sørg for nok hvile imellom, hevdet Vik-jenta. Flatland virket ikke nevneverdig rystet over egen innsats på siste stående skyting. Etter 16 treff på rad, bommet hun på de fire siste. Mens ungjentene Tirill Eckhoff og Kjersti Isaksen kapret henholdsvis tredje- og fjerdeplassen, var det syltynt med landslagsløpere i toppen. Verdenscupen starter i svenske Östersund 1. desember. Flatland har tre tredjeplasser som karrierebeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer