Flatland slått med tre og et halvt minutt

Gikk seg likevel opp 22 plasser.

BESTE NORSKE PÅ 16. PLASS: Ann Kristin Flatland Aafedt reiste seg etter den svake sprinten, men var likevel tre minutter og 20 sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
BESTE NORSKE PÅ 16. PLASS: Ann Kristin Flatland Aafedt reiste seg etter den svake sprinten, men var likevel tre minutter og 20 sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Skiskytter Ann Kristin Aafedt Flatland (28) er tilbake i toppfart etter at en influensavaksine satte henne ut av stand til hardtrening før sesongstart. Søndag gikk jenta fra Vik i Sogn sitt tredje beste løp på ski noensinne. Flatland klatret 22 plasseringer på jaktstarten og endte på 16.-plass. Blant annet var hun 2,5 sekunder raskere enn vinner Kaisa Mäkäräinen (27) fra Finland i ren langrennstid. - På første, annen og siste runde hadde jeg mye å trykke på med. Den tredje er jeg ikke fullt så fornøyd med. Heldigvis er sesongen bare så vidt i gang. Det kommer mange nye sjanser, slo Ann Kristin Flatland fast overfor NTB. Finske Mäkäräinen var i en klasse for seg på jaktstarten og skjøt fullt hus (20 treff) for annen gang i karrieren. Hun knuste rivalene med nesten halvannet minutt. Seieren var hennes annen i verdenscupkarrieren etter seier også på sprinten fredag.

Energiløs Etter den norske sesongåpningen på Beitostølen, der hun imponerte på ski, fikk Flatland en sykdomsreaksjon som følge av en influensavaksine. - Jeg følte meg energiløs og kunne bare trene rolig til jeg kom hit. Normaldistansen onsdag endte med 10.-plass. På sprinten fredag gikk det knapt nok framover til 38.-plass. Da ble hun fragått med nesten halvannet minutt av den tysk-norske «langrennsraketten» Miriam Gössner (har norsk mor). - Det var godt å se at sprinten kun var en dårlig dag på jobben, mente Flatland, som tok sjumilssteg mot langrennstoppen i fjor. Flatlands beste dag i skisporet fant sted under fellesstarten i Vancouver-OL sist vinter. Da var hun bare 20,7 sekunder langsommere enn Anna Carin Zidek. Også på sprinten i Oberhof 8. januar i fjor fikk hun sjette raskeste langrennstid.

Jaktstarten søndag er dermed karrierens tredje beste i langrennssporet for Flatland. Kun seks jenter var raskere: Gössner, Tina Bachmann, Andrea Henkel, Olga Zaitseva, Kathrin Hitzer og Zidek.

- Irriterende To bomskudd på første stående serie hindret enda bedre uttelling på resultatlisten. Fullt hus ville betydd nok en topp-ti-plassering, som hun har 13 av etter 106 verdenscupstarter. - Det irriterer meg at jeg er litt defensiv innimellom. I starten var jeg veldig med, men så stoppet det litt opp, sa Ann Kristin Aafedt Flatland. OL-mester Tora Berger (29) deltok ikke av frykt for luftveisproblemer på sprinten i minus 19 grader fredag. Mäkäräinen tok over sammenlagtledelsen i verdenscupen og skal bære gult startnummer for første gang i Hochfilzen neste helg. Hun er tidenes annen kvinnelige finske verdenscupvinner i skiskyting etter Katja Holanti, som vant ett renn i 2001. Finske menn har seks verdenscupseirer: Vesa Hietalahti (3), Paavo Puurunen, Tapio Piipponen og Heiki Ikola.

(NTB)