Flatland slått med tre og et halvt minutt

Gikk seg likevel opp 22 plasser.

BESTE NORSKE PÅ 16. PLASS: Ann Kristin Flatland Aafedt reiste seg etter den svake sprinten, men var likevel tre minutter og 20 sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
BESTE NORSKE PÅ 16. PLASS: Ann Kristin Flatland Aafedt reiste seg etter den svake sprinten, men var likevel tre minutter og 20 sekunder bak vinneren. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skiskytter Ann Kristin Aafedt Flatland (28) er tilbake i toppfart etter at en influensavaksine satte henne ut av stand til hardtrening før sesongstart. Søndag gikk jenta fra Vik i Sogn sitt tredje beste løp på ski noensinne. Flatland klatret 22 plasseringer på jaktstarten og endte på 16.-plass. Blant annet var hun 2,5 sekunder raskere enn vinner Kaisa Mäkäräinen (27) fra Finland i ren langrennstid. - På første, annen og siste runde hadde jeg mye å trykke på med. Den tredje er jeg ikke fullt så fornøyd med. Heldigvis er sesongen bare så vidt i gang. Det kommer mange nye sjanser, slo Ann Kristin Flatland fast overfor NTB. Finske Mäkäräinen var i en klasse for seg på jaktstarten og skjøt fullt hus (20 treff) for annen gang i karrieren. Hun knuste rivalene med nesten halvannet minutt. Seieren var hennes annen i verdenscupkarrieren etter seier også på sprinten fredag.

Energiløs Etter den norske sesongåpningen på Beitostølen, der hun imponerte på ski, fikk Flatland en sykdomsreaksjon som følge av en influensavaksine. - Jeg følte meg energiløs og kunne bare trene rolig til jeg kom hit. Normaldistansen onsdag endte med 10.-plass. På sprinten fredag gikk det knapt nok framover til 38.-plass. Da ble hun fragått med nesten halvannet minutt av den tysk-norske «langrennsraketten» Miriam Gössner (har norsk mor). - Det var godt å se at sprinten kun var en dårlig dag på jobben, mente Flatland, som tok sjumilssteg mot langrennstoppen i fjor. Flatlands beste dag i skisporet fant sted under fellesstarten i Vancouver-OL sist vinter. Da var hun bare 20,7 sekunder langsommere enn Anna Carin Zidek. Også på sprinten i Oberhof 8. januar i fjor fikk hun sjette raskeste langrennstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer