Flau Anand etter tabbe: - Jeg nølte for mye

Sterk Carlsen-seier.

 UNDER PRESS:  Vishy Anand sleit under dagens parti. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UNDER PRESS: Vishy Anand sleit under dagens parti. Foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen sikret seieren i dagens parti etter en kjempebrøler av en presset Vishy Anand.

- Det skjedde ikke for mye. Jeg følte at jeg hadde en liten fordel. Etter 19 trekk ble jeg mer optimistisk, sier Carlsen mens han viser fram en del nøkkeltrekk foran den frammøtte pressen.

- Jeg var overrasket over tabben hans, men på det tidspunktet var han i en fryktelig dårlig posisjon, fortsetter nordmannen.

Brøler Til tross for seieren var Carlsen svært rolig. VM-kampen er lang, og han tok seg ikke tid til å feire i det hele tatt.   Kanskje i respekt for sin konkurrent, som nettopp hadde gjort en brøler under press og tapte ett trekk senere.

Selv innrømmet Anand at bonde h5 var en brøler.

- Det var en tabbe. Rett og slett et dårlig trekk. Jeg nølte for mye. Det er mange øyeblikk hvor jeg kunne gjort ting annerledes. Det er flaut at jeg kastet bort kampen, men hva kan jeg gjøre? Nå må jeg bare se framover. , sier Anand.

Vil du forandre tilnærming din framover?

- Hvis det gjør at jeg spiller bedre kamper enn i dag, absolutt, sier Anand på Dagbladets spørsmål.

Press Magnus Carlsen fikk spørsmål om det var han som spilte godt, eller om det var Anand som var svak.

- Jeg forsøkte bare å få til et press.  Jeg vet ikke om han kunne forsvarte seg bedre, men det er så enkelt som at man ikke kan vinne i sjakk uten at den andre gjør feil, sier Carlsen.

Carlsen har nå én seier og en remis. Felles for begge kampene er at han har presset Anand.

- Det er bra for meg, men det er fortsatt tidlig og jeg må fortsette å presse ham. I dag følte jeg ikke at jeg spilte perfekt, så jeg må fortsatt forbrede meg.