Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flau Årst kaller Start småguttelag

- Et under at vi ikke scorer flere, sier Rekdal.

SJANSELØSE: Start og Clarence Goodson skuffet stort mot et godt Aalesund-lag, her ved Tor Hogne Aarøy. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX
SJANSELØSE: Start og Clarence Goodson skuffet stort mot et godt Aalesund-lag, her ved Tor Hogne Aarøy. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Start 2-0.

Aalesund har gjennvunnet tabelltoppen etter kveldens seier over Start.

At det skulle bli hjemmeseier, var egentlig temmelig klart etter bare et kvarters spill av første omgang.

Aafk var desidert langt mer aggresive enn Start. De vant ballen høyt i banen, trykket på og skapte sjanser.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal har ved gjentatte ganger denne sesongen ikke vært fornøyd - selv om det har blitt seire. I kveld er han bare et smil

- Det vi leverte i dag var meget, meget solid. Det er ikke mange som slår oss når vi spiller sånn, men det er viktig å huske at at dette bare var én av 30 kamper, sier Rekdal til TV 2.

Det var så rettferdig som det kunne bli når Pablo Herrera dytten inn nedfallsfrukten etter 38 minutter spill. Etter scoringen dro han opp trøya for å vise fram en hilsen til familien.

- Familien er viktig for meg og denne seieren var veldig viktig for oss, slik at vi kunne komme oss på toppen igjen, sier Herrera til TV 2.

DOBLET: Alexander Mathisen scoret bare minutter etter at han kom på banen etter pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
DOBLET: Alexander Mathisen scoret bare minutter etter at han kom på banen etter pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

SolidAmund Skiri leverte også en fremragende kamp for Aalesund. Med sin relativt beskjedne høyde ruvet han i duellene og plasserte seg smartere en Super Mario.

Start leverte ikke mye som kunne skremme hjemmelaget i løpet av kampens første omgang, og det var ikke mye som tydet på at de er Tippeligaens mestscorende lag med 19 fulltreffere.

Etter pause fortsatte Aalesund det offensive trykket. I pausen ble Alexander Mathisen byttet inn for Pablo Herrera, som pådro seg en strekk i låret.

Det skulle vise seg at når målscoreren gikk ut, satte Rekdal inn en annen.

Mathisen brukte bare tre minutter på og øke ledelsen til 2-0.

Jonathan Parr leverte en crossball over 70 meter som Mathisen bredsidet inn i målet. Publikum eksploderte når tabelltoppen ble ytterligere trygget.

- Dette var bare flaut. Vi opptrer som smågutter og taper hver duell. Aalesund er bedre i alt og de burde vunnet mer, sier Ole Martin Årst til TV 2.

SCORET OG BLE SKADD: Pablo Herrera scoret kampens første mål, men han kom ikke på banen etter pause. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX
SCORET OG BLE SKADD: Pablo Herrera scoret kampens første mål, men han kom ikke på banen etter pause. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / SCANPIX Vis mer

Mener alvorStart viste utover i andreomgangen, at de gjerne ville komme tilbake i kampen. Men både Bolaños og andre Start-spillere ble raskt avkledd av Aafk-forsvaret.

Aalesund la seg ikke nevneverdig bakpå med 2-0-ledelsen i sekken. Flere ganger dro de på raid fremmover, sto høyt i banen og viste at de mener alvor når det gjelder å klamre seg fast i toppen av tippeligatabellen.

Start kranglet seg også til noe sjanser i kampens siste minutter, men Årst er klar på at de må heve seg kraftig til torsdagens kamp mot Lillestrøm.

- Nå må vi vise hva vi er laget av. Du er nødt til å flytte beina for å vinne kamper i Tippeligaen, sier han.

Tre minutter før full tid knallet Aalesunds Jonathan Parr ballen i tverrliggeren, millimetre for høyt til å gå inn. Minuttet senere kunne Aarøy ha øket ledelsen på et godt innlegg, men han fikk ikke nok kraft i hodestøtet.

- Det er et under at vi ikke scorer flere, sier Rekdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!