Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blinkfestivalen:

Flau Iversen fryktet asfalten:
- Jeg er ingen supermaskin

Emil Iversen følte at han feiga ut under kvartfinalen i herrenes sprint.

MÅTTE SETTE SEG: Emil Iversen var så sliten at han måtte sette seg ned i intervjusonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅTTE SETTE SEG: Emil Iversen var så sliten at han måtte sette seg ned i intervjusonen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): - Jeg ser på rulleski bare som trening for å være best mulig rusta til det som kommer om vinteren. Det er viktig å være med for å få pusta og pesa litt, men det er trening, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Iversen røk ut i kvartfinalen på lørdagens langrennssprint for herrer. Sindre Bjørnestad Skar vant.

- Det er ikke vits å grave seg ned eller å bli for høy på seg selv om man gjør det bra eller dårlig. Jeg tar det for det det er - trening.

- Var feig

Iversen lå lenge godt an i sitt heat, men havnet henholdsvis 0,9 og 0,7 sekunder bak vinner Sindre Bjørnestad Skar og Magnus Kim. Tida 3:35,6 holdt heller ikke til å gå videre som beste tredjemann.

- Jeg merka det når jeg gikk kvartfinalen at jeg var ganske tørst, men jeg var litt feig. Jeg blir litt redd for å falle i svinger, det var litt bløtt og ja … Jeg var litt feig, sier Iversen, og fortsetter:

- Det er litt flaut, men det er trening, og det hadde ikke vært verdt det om jeg tryna og brakk kragebeinet, sier Iversen.

Saken fortsetter under bildekarusellen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Ingen supermaskin

Iversen kom i går på 26.-plass under 15 km fellesstart.

- Formen er bra, jeg har trent godt i flere uker. Men ser man tilbake på i går, så er det jo flaut. Sånn er det å være Emil Iversen. Det går litt opp og ned - jeg er ingen supermaskin som flyr rundt hele året, og enkelte dager går det tyngre, sier Meråker-mannen.

Iversen utdyper at han har lært seg å takle motgang.

- Det er kjedelig for meg, men jeg er vant til det. Det har skjedd før, og for meg handler det om å ikke grave seg ned, sier Iversen, som vet hvordan man skal riste av seg en skuffelse.

- Jeg stoler på meg selv, tar en prat med pappa, så gir han meg noen veltalende ord om at jeg har trent bra, og da glemmer jeg det rennet. Så er jeg like blid neste dag.

Falla falt - men vant

Det er derimot ikke rart at Iversen frykter asfalten. Vinneren av kvinnenes sprint, Maiken Caspersen Falla, dundret i asfalten under hennes kvartfinale.

- Jeg hadde nesten ikke lyst til å gå mer etter at jeg tryna. Jeg har aldri tryna så ekkelt på rulleski noen gang. Jeg så asfalten centimeter fra ansiktet mitt, sa Falla etter løpet.

VM- og OL-mesteren kom inn som nest siste, men fikk likevel tilbud om en wildcard-plass i semifinalen. Det tilbudet tok hun.

- Jeg er veldig glad for at det gikk så bra. Det kunne jo ikke gått bedre. Den flaksen jeg hadde i dag, tar jeg med meg videre, sier Falla, som vant både semifinalen og finalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!