Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flau og skamfull

Da sola endelig kom i Kollen, sviktet hopperne.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): -  Dette var flaut. Det er nesten så jeg skammer meg, sier Bjørn Einar Romøren (24) til Dagbladet etter tiendeplassen som beste nordmann.

Ikke siden 2002 (Anders Bardal nummer 21) har Hopp-Norge gjort det dårligere i nasjonalhelligdommen.

-  Nå satser jeg på å rette opp Kollen-fiaskoen i Planica. Jeg gleder meg som en unge, og håper vinden blåser min vei til helga. Uten den blir det ikke ny verdensrekord, sier Romøren.

Feil

For et år siden fløy han 239 meter i den slovenske mammutbakken.

-  Formen er like bra nå, selv om det ikke virket sånn i går. Dessverre gjorde jeg litt for mange feil på hoppet. Alt lå til rette for en kjempedag, og ett-tallet fikk jeg jo. Det dumme var at det kom en null bak, sier Romøren galgenhumoristisk.

Da Adam Malysz spratt rundt på podiet etter sin fjerde Kollen-seier, sto Romøren og sturet.

-  Adam har vært nær lenge, og lyktes endelig i en konkurranse. Selv om det er mager trøst, er det gøy for sporten med forandringer i toppen, sier Romøren.

 TAKK FOR MEG:  Bjørn Einar Romøren hadde håpet å ta turen opp til Kong Harald etter hopprennet i Kollen, men ruslet i stedet slukøret ut av hoppanlegget. -  Dessverre gjorde jeg litt for mange feil på hoppet, sier Romøren. Foto: Hans Arne Vedlog
TAKK FOR MEG: Bjørn Einar Romøren hadde håpet å ta turen opp til Kong Harald etter hopprennet i Kollen, men ruslet i stedet slukøret ut av hoppanlegget. - Dessverre gjorde jeg litt for mange feil på hoppet, sier Romøren. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Til USA

Etter skiflygingen til helga skal han til USA.

-  Der blir jeg en måned, som skal brukes til skikjøring, golfing (har 10 i handikapp) og avslapping. Jeg begynner å bli sliten, og regner med å få ladet batteriene igjen til treningen starter igjen i mai, sier Romøren.

Mens verdensrekordholderen var skuffet og skamfull over Kollen-innsatsen, var OL-mester Lars Bystøl (nummer 13) forbannet.

-  Jeg synes jeg hoppet godt, men fikk ikke betalt for jobben. Det gjør meg forbannet, sier Bystøl etter rennet.

Helbom

Roar Ljøkelsøy havarerte på 107 meter i finaleomgangen, og endte helt nede på 27.plass.

-  Sistehoppet var en bom. Det kan ikke være så dårlige forhold. Også jeg gleder meg til Planica. Jeg kan jo fly, sier Ljøkelsøy - skiflygingsverdensmester både i 2004 og i år.

 Laget til Planica: Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Lars Bystøl, Henning Stensrud, Anders Bardal og Tom Hilde (skiflygingsdebutant).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling