- Flau på vegne av de norske supporterne

Lurte landslagsgutta med Bosnia-jubel.

(Dagbladet.no): Med få minutter igjen å spille ledet Norge komfortabelt 4-1 mot Malta. Vi hadde gjort vår del av jobben, men det hjalp lite så lenge Tyrkia fortsatt ledet 1-0 i Istanbul.

Så brøt jubelen løs blant de godt og vel 1000 norske supporterne på tribunen.

Folk reiste seg fra setene sine i den tro at Bosnia hadde utliknet i Istanbul, og gjort Norge den tjenesten vi bare kunne drømme om.

Viasat 4-kommentator Roar Stokke lot seg rive med, og ute på banen øynet spillerne plutselig et håp om EM-billett. Men så var det bare tull, alt sammen.

- Vi hørte norsk jubel fra tribunen mot slutten av kampen, og trodde Bosnia-Hercegovina hadde utliknet til 1-1, men det hadde jo ikke skjedd, sa John Arne Riise til Viasat 4 etterpå.

- Jeg hørte noe jubel, og noen ropte 1-1, sa Morten Gamst Pedersen.

- En veldig dårlig vits, sa Per Ciljan Skjelbred ifølge Dagsavisen.

Lurt i tre minutter

JUNGELTELEGRAFEN GIKK RASKT: Blant de 1000 norske supporterne på tribunen var det noen som ville spille de andre et puss. Det endte med at alle reiste seg fra stolene og jublet i den tro at Bosnia hadde gitt Norge den nødvendige hjelpen - noe som også smittet over på spillerne. - Det spredde seg utrolig fort. Akkurat hva som skjedde kan jeg ikke svare på. Det er utrolig provoserende, sier lederen for Oljeberget. Foto: SCANPIX
JUNGELTELEGRAFEN GIKK RASKT: Blant de 1000 norske supporterne på tribunen var det noen som ville spille de andre et puss. Det endte med at alle reiste seg fra stolene og jublet i den tro at Bosnia hadde gitt Norge den nødvendige hjelpen - noe som også smittet over på spillerne. - Det spredde seg utrolig fort. Akkurat hva som skjedde kan jeg ikke svare på. Det er utrolig provoserende, sier lederen for Oljeberget. Foto: SCANPIX Vis mer

Oljebergets leder Johne Stødle var på tribunen som én av bare to representanter fra supporterklubben. Han understreker at det ikke var noen fra Oljeberget eller Norsk Supporterallianse som spredde de falske ryktene, men er flau over det som skjedde.

- Jeg er flau på vegne av gjengen som var der. Men hvem som er synderen vet jeg ikke, sier Stødle til Dagbladet.no.

- Hvordan opplevde du det som skjedde?

- Utrolig irriterende. Noen bak oss, jeg vet ikke hvem det var, ga tydeligvis en falsk beskjed om at Bosnia utliknet. Det var veldig rart, og alle reiste seg. Det spredde seg utrolig fort. Akkurat hva som skjedde kan jeg ikke svare på. Det er utrolig provoserende.

- Når skjønte du at det var en spøk?

- I 2-3 minutter trodde jeg det var riktig, det var like før tårene kom. Da folk begynte å juble klamret jeg meg til at det var sant. Men folk rundt oss satt med mobiler og ble oppdatert jevnlig, og ingen av dem hadde fått beskjed. Så da ante vi ugler i mosen, sier Stødle.

Jamtfall holdt opp tomlene

Han sier mange av nordmennene på tribunen var samarbeidspartnere og sponsorer av NFF. I dag har episoden blitt heftig diskutert.

- Flau på vegne av de norske supporterne

- Rett etter kampen var folk opptatt av andre ting, men på frokosten i dag ble det snakket en del om det. De fleste er irriterte, særlig med tanke på at spillerne ble påvirket som de gjorde. Spillerne og benken så det, blant annet kikket Jørn Jamtfall mot oss og ga to tomler opp. Men han spurte kanskje heller hva som skjedde, sier Oljeberget-lederen.

<B>IKKE MORSOMT:</B> Per Ciljan Skjelbred betegner episoden som en dårlig vits.
<B>BLE LURT:</B> John Arne Riise trodde Bosnia hadde utliknet i Tyrkia.