Flau Schumacher fikk seieren i gave

20 meter fra mål slapp Rubens Barrichello teamkollegaen Michael Schumacher forbi. Ordre er ordre, uansett hvor mye folk misliker det.

Usportslig og arrogant av Ferrari-ledelsen som beordret Barrichello til å bremse slik at Schumacher kunne ta nok en seier og sikre seg en soleklar ledelse i sammendraget.

Publikum i Østerrike pep som gale og Schumacher selv var ikke særlig glad for seieren. Han var rett og slett flau over måten det skjedde på og dyttet teamkollega Barrichello øverst på seierspallen.

- Jeg er klar over at mange ikke liker at slikt skjer, sa Schumacher etterpå.

- Men vi må tenke på hva som er best for Ferrari-teamet. Mye kan gå galt i de neste løpene, og teamet har satset enormt med penger på denne sesongen, sier Schumacher.

Slik er det nå engang å være førstefører.

Og Barrichello, som nettopp ha signert en lukrativ to års-kontrakt med Ferrari, kjenner sin rolle og stiller seg lojalt bak stallordren han fikk. I alle fall utad. Men han demonstrerte åpenlyst ved å slippe Schumacher forbi på den siste strekka i dag.

- Jeg jobber for dem, og må være lojal. Selvsagt har jeg lyst til å vinne selv, men jeg har god tid og regner med at min tur vil komme, sier Barrichello.

  • En liten trøst for Rubens Barrichello: Michael Schumacher ga ham seiers-trofeet som en erkjennelse av hvem som var dagens moralske vinner.
  • Som vanlig havnet Østerrike Grand Prix om de to Ferrari-bilene. Juan Pablo Montoya fra Colombia kjørte inn til 3. plass, foran Ralf Schumacher.
DOBBEL FERRARI: Som vanlig dobbelt Ferrari i Østerrikes Grand Prix. Men måten plassene ble fordelt på førte til pipekonsert.