Flau Tommy

GARMISCH (Dagbladet): - Noen synes synd på oss, andre mener vi er idioter. Det gir jeg blaffen i. Men jeg er litt flau over innsatsen i går, sier en skuffet Tommy Ingebrigtsen (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er ikke noe artig å være nordmann i denne hoppuka, sier han etter gårsdagens fiaskorenn i Olympiabakken.

Med hoppukedebutant Anders Bardal (19) på 43. plass og Tommy Ingebrigtsen som nummer 49, ble nyttårshopprennet tidenes verste for norsk hoppsport. Før rennet var 35. plassen til Vegard Opaas fra 1. nyttårsdag 1988 tidenes dårligste hoppukeinnsats.

Etter kulhoppet på 94 meter i kvalifiseringen, reiste Tommy Ingebrigtsen rett tilbake til hotellrommet i Partenkirchen.

- Vinnerhoppet til Sven Hannawald så jeg på TV. Normalt burde jeg også vært med i finalen. Jeg har hatt framgang på trening, men var på bærtur igjen i går. Da hadde jeg ingen følelse med hoppingen, sier Tommy Ingebrigtsen.

Landslagstrener Ludvik Zajc antydet at verdensmesteren fra Thunder Bay i 1995 kanskje burde reise hjem sammen med ham etter gårsdagens fiasko.

- Jeg skal ikke hjem, jeg vil fortsette. Dessuten blir jeg ikke bedre av å dra hjem og trene, sier Tomm y Ingebrigtsen - og får støtte av sportssjef Hroar Stjernen.

- Selv om vi mislyktes igjen, flykter vi ikke fra hoppuka. Vi har vært hjemme og trent. Nå skal gutta konkurrere, sier Hroar Stjernen.

<B>PÅ BÆRTUR:</B> Tommy Ingebrigtsen så vinnerhoppet til Sven Hannawald på rommet. - Jeg var på bærtur i første omgang, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer