Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flausetap for Real Sociedad og Ødegaard

Martin Ødegaard var anonym da Real Sociedad ga fra seg ledelsen og tre poeng til bunnlaget Leganés i sluttsekundene.

SENKET ØDEGAARD: Martin Ødegaard og Real Sociedad ble senket på overtid av en frisparkperle. Video: Strive Vis mer
  • Leganés - Real Sociedad 1-1 (0-1)

Real Sociedad gikk på et pinlig bortetap for Leganes, som tok en livsviktig seier i bunnkampen i La Liga, takket være et frispark i siste sekund.

Det tok hjemmelaget vekk fra sisteplass på tabellen og opp til 18. plass.

Med en viktig kvartfinale i den spanske cupen borte mot Real Madrid på torsdag, valgte Imanol Alguacil å spare flere av sine viktigste spillere til bortekampen mot Leganes.

Blant dem var Martin Ødegaard, som ble kastet innpå av treneren med en drøy halvtime igjen av oppgjøret etter at Leganés hadde utlignet ledelsen som «La Real» hadde med seg til pause.

Det var baskernes andre store skandinaviske talent, svensken Alexander Isak, som ga gjestene ledelsen etter en flott scoring fra utenfor sekstenmeteren.

Leganés hang imidlertid godt med i oppgjøret og det var langt fra ufortjent da det nedrykkstruede hjemmelaget utlignet ved midtstopper Kenneth Omeruo fire minutter ut i andre omgang.

Ingen av lagene klarte å styre oppgjøret i det som var en litt rotete siste halvtime.

Martin Ødegaard var ikke altfor mye involvert og klarte ikke skape de helt store sjansene. 21-åringen bygde opp et godt angrep et drøyt kvarter før slutt, og så ut til å få en kjempesjanse fra 12 meter, men lagkamerat Willian José tok ballen foran skotuppene på nordmannen og det hele rant ut i sanden.

I stedet var det hjemmelaget Leganés som var nærmest å sikre seg alle poengene.

Madrid-klubben presset på i sluttminuttene og var nære på å score på overtid etter et balltap av Ødegaard på egen banehalvdel.

Fire minutter på overtid satte innbytter Oscar Rodriguez inn vinnermålet på et fantastisk frispark med kampens siste spark fra 25 meter.