- Flaut. Det er alt jeg har å si om det.

Nybergsund sendte VIF og Myhre hjem i skam.

(Dagbladet.no): NIL-Trysil – Vålerenga 3-1.

Det var Vålerengas gylne mulighet til å spille på seg selvtillit, og skaffe trener Petter Myhre et etterlengtet pusterom. I stedet ble Oslo-lagets cupreise til askeladden Nybergsund nok et kapittel i sorgen som er Vålerenga om dagen.

- Flaut. Det er alt jeg har å si om det, sier Petter Myhre til TV 2 etter kampen.

Og igjen kom spørsmålene om han kan fortsette som trener for Vålerenga.

- Hvis de mener at jeg ikke gjør en god nok jobb får jeg nok beskjed. Jeg frykter ingenting, nå er jeg bare forbannet over at vi taper fotballkamper. Men klart det er tøft, det er jeg som står ansvarlig for dette her, sier Myhre.

Aalbu slakter spillerne

Også sportsdirektør Jan-Erik Aalbu ble igjen bedt om å vurdere trenerens arbeidssituasjon foran åpent kamera.

Han var mer interessert i å snakke om spillerne.

SLAGNE: Christopher Joyce setter inn 2-0 til NIL-Trysil, og fullfører Vålerengas marerittåpning. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SLAGNE: Christopher Joyce setter inn 2-0 til NIL-Trysil, og fullfører Vålerengas marerittåpning. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Det har vært mye kritikk mot treneren vår, men Petter kan verken løpe eller skyte for spillerne våre. Nybergsund-laget løper og kjemper oss i senk, i dag er det laget som er for dårlig, sier han, og legger til at Myhre fortsatt har tillit som VIF-trener.

Overlykkelig NIL-trener

«Vi ses i 1. divisjon» sang NIL-Trysil-fansen - det kan fort bli en realitet om 2.-divisjonslagets storspill, og Vålerengas krise, fortsetter.

- Jeg er ufattelig glad og lettet, stolt og rørt, sier NIL-Trysiltrener Ola Brenden til TV 2.

- Dette er en stor prestasjon, vi slår ut enda et tippeligalag, sier Brenden.

Midt oppi all elendigheten klarer også Jan-Erik Aalbu å la seg imponere av hjemmelaget.

- Jeg hører det blir sagt at de mener de kan slå Real Madrid på denne banen, nå begynner jeg pokker meg å lure på om det stemmer, sier Aalbu.

Nok en svak VIF-åpning

- Flaut. Det er alt jeg har å si om det.

«Følg Davids kamp mot Goliat» skrev vi på Dagbladet.no i forkant av dagens oppgjør. Men nok en gang fikk Vålerenga en marerittstart, og etter tjue minutter kunne man lure på hvem av lagene som var kjempen.

Etter syv minutter kom Nybergsunds første store sjanse. Rune Buer Johansen fant Magnus Oltedal med en smart stikker, men alene med store Øyvind Bolthof klarte ikke stopperen å vise målteft, og ordnet bare en corner.

Men hjørnesparket sendte hjemmelaget i ledelsen.

Vålerengas forsvar sovnet fullstendig, fulgte kun ball og slapp markeringene, og corneren datt ned på kneet til en mutters alene Lars Christer Kleiven på to meter.

Forfjamset styrte Kleiven ballen i nettet, og Nybergsund gikk opp i ledelsen.

Mer trøbbel

Ti minutter senere fortsatte problemene for Vålerenga.

En lobb inn i feltet landet hos Christopher Joyce, som i duell med en for anledningen tafatt Dan Thommasen fikk dratt med seg ballen – kanskje med hånden, og dyttet 2-0 i hjørnet.

- Flaut. Det er alt jeg har å si om det.

Dommeren overså kanskje en hands der, men Thommasens stopperspill var uansett under enhver kritikk.

Og like etter havnet Thommasen i mer trøbbel, da dommeren ikke overså, men i stedet så noe vi andre ved første øyekast ikke kunne se.

Thommasen kranglet på seg et gult kort etter andrescoringen, og stadig irritert fortsatte dansken med målscorer Chris Joyce inne i feltet på en corner noen minutter senere.

De to sto og dyttet på hverandre, og til slutt tok dommer Kjetil Sælen begge til seg. Et gult kort til hver ble skjebnesvangert for Thommasen, som fikk en tidlig tur i dusjen.

To mål under sto plutselig Petter Myhre på siden med en mann mindre på banen.

Og Nybergsund var farlige igjen før pause. En stor dobbeltsjanse burde nok ha gitt 3-0, og bare Øyvind Bolthof reddet et Vålerenga-lag før pause.

Litt tidligere demonstrerte Jan Derek Sørensen hva som er Oslo-lagets største problem denne sesongen, da han nærmest upresset satte ballen til side for mål fra 10 meter.

NIL-Trysil ledet 2-0 til pause.

Vålerenga tok over

Etter pause våknet Vålerenga som de har hatt for vane når de har ligget under denne sesongen, og presset hjemmelaget mer og mer. VIF hadde ballen klart mest, og da NIL-Trysil ble tvunget til å gjøre bytter i forsvaret på grunn av skader, kom også sjansene.

Tjue minutter før slutt reduserte Vålerenga.

Daniel Fredheim Holm kom inn etter et kvarters spill, og satte straks fart i borteangrepet. Hans gjennombruddspasning møtte Jan Derek Sørensen perfekt på vei gjennom, og endelig lyktes det for Sørensen, som kontrollert satte inn håpet om uavgjort.

Vålerengas ti mann hadde kommet seg inn i kampen igjen, og jaktet utlikning mot stadig trøttere Nybergsund-spillere.

Tre minutter før slutt fikk Vålerenga en utrolig mulighet.

Ballen ble spilt lavt inn foran mål, Glenn Roberts kastet seg fram, og traff stolpen. Ballen spratt ut igjen, en liggende Roberts fikk hælen på den, ballen lå løs en halvmeter foran streken en stund, før keeper Tervaniemi til slutt fikk kontroll.

Enorm sjanse for Vålerenga, men som klisjéen sier, det blir ofte stang-ut for lag i motgang.

Og da Glenn Roberts skudd på overtid igjen ble stoppet på streken av Lars Christer Kleiven, da var det klart for alle at dette var Askeladdens kveld.

Noe Lars Eirik Brevold konstaterte like etterpå, med sin typiske spiker i kista-scoring i siste sekund.

3-1, og Petter Myhre må igjen finne fram nye svare på spørsmålene om han kan fortsette Vålerenga-trener.

SELVSIKRE: Nybergsund har tapt kun to poeng på 13 kamper i 2. divisjon, og fansen har tro på at Vålerenga returnerer til Trysil i neste års Adeccoliga.
UNØDVENDIG: Dan Thommasen pådro seg to gule kort - ett for munnbruk og ett for å dytte på en motspiller - og gjorde 0-2 til en svært vanskelig oppgave for VIF.