- Flaut, dumt og pinlig

LYON (Dagbladet): I fjor reddet han Rosenborg fra store borte-nederlag. I går kveld fikk han alt. Og mer konkrete ord enn det Arni Gautur Arason satt på RBK-flausen her i Lyon kan du ikke finne. - Det var flaut, dumt og direkte pinlig, sier han til Dagbladet.

Arni Gautur Arason var stort sett sint på Stade de Gerland i går kveld. Og innimellom direkte rasende. Og så du den trønderske versjonen av «Les Miserable» på TV, lurer du kanskje på hva han sa. Til alle de som ikke gjorde jobben.

- Jeg husker ikke ordene, sier RBK-keeperen. - Jeg vet bare at jeg var fryktelig irritert. Og når jeg er det på fotballbanen, så kjefter og smeller jeg.

- Det er bare sånn det er.

Seks minutter tok det Lyons Carriére å få høl på Rosenborg og Arason. Der og da var kampen i realiteten over. For Rosenborg var ikke i nærheten av å kunne seire.

For å si det som det var ble de bare dårligere og dårligere.

Fatter ikke

- Mitt verste mareritt i Rosenborg, sier Arni Gautur. - Sjøl om vi har fått mye juling på bortebane, kan jeg ikke huske noe som har vært verre. For når du lar motstanderne være helt umarkerte i innleggsfasen da ber du om det.

- Og på toppen av det lykkes Lyon med alt.

Fra sin posisjon bakerst i laget så RBK-keeperen sine lagkamerater gjøre alt det de ikke skulle gjøre. På den ene uka som er er gått siden festfotballen mot Inter på Lerkendal opplevde han at alt var blitt borte på veien.

- Jeg fatter det ikke, sier han. - Jeg skjønner ikke hvordan vi kunne være dårlige. For det holder ikke bare å si at de var gode og vi var dårlige. Forskjellen på lagene var så stor at det nesten var ufattelig.

Sint sjef

1-0 ble til 2-0 og 3-0 uten at Rosenborg maktet å løfte en forsvarsfinger. Det eneste de gjorde var å være medskapende på Lyons målsjanser. Og da 4-0 kom rett før pause, bar det til garderoben og ei bøtte kjeft.

Fordi Nils Arne Eggen var sint.

- Han var ikke akkurat fornøyd nei, sier Arni. - Klart vi fikk høre det etter en sånn omgang.

Etter pause skulle Rosenborg rette opp noe av inntrykket. Omgangen begynte med at Bent Skammelsrud brente et feil idømt straffespark. Og derfra og ut handlet det bare om å bli ferdig med kampen.

Så fort som mulig.

- Jeg ventet bare på at dommeren skulle blåse av, sier Arni Gautur Arason som fikk en femte scoring også før elendigheta var over. Også den fra en upresset innleggsslåer til en totalt umarkert avslutter.

Ydmykelsen var total.

- Jeg har ikke sett Rosenborg dårligere, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet. - Og heldigvis for det. For sjøl om jeg gjerne innrømmer at Lyon var mye bedre enn jeg trodde på forhånd, var vi rett og slett elendige.

- Så svake at vi til slutt glemte alt og ble stående og se på.

Ikke lyst

Rune Bratseth snakket litt om oppturer og nedturer på fotballbanen i går kveld. Fra det dypeste mørke. Men han påsto at det ikke var noen vits å begynne å tenke og filosofere over hvorfor det gikk så galt. Av følgende grunn:

Alt gikk nemlig galt.

Absolutt alt.

Hvis det er noen trøst.

Men det var i hvert fall ikke det for Arni Gautur Arason.

- Når du nesten ikke har lyst til å fullføre kampen, forteller det alt om hvordan vi hadde det, sier han til Dagbladet.

OPPGITT: Det lyser fortvilelse av øynene til keeper Ari Gautur Arason. Christer Basma har det heller ikke spesielt OK. Lyons kaptein Anderson, derimot, hadde det ganske så trivelig på jobben i går.