-  Flaut når jentene hyler

Doffen opplever popstjerne-hysteri.

Fjortisjentene hyler når Kristofer Hæstad går forbi på gata.

Fysioterapeut Rune Magnussen jobber tett med Start-spillerne, og har gjort seg sine tanker om lagets aller største juvel.

-  Kristofer har gått fra å være «han lille» på midtbanen til Start til å bli en popstjerne i løpet av noen måneder. Fra mitt ståsted har det ikke gått upåaktet hen. Han kan ikke gå forbi 14 år gamle jenter uten at de hyler. Det er umulig å ikke la seg affisere av sånt, sier Magnussen.

Men legger til:

-  Rent fysisk er han på samme nivå som før. Det blir feil å spekulere i dårlig form etter én dårlig kamp.

Har ikke daua

I Fædrelandsvennen i går sa Hæstad at han hadde følt seg bedre før i år. Etter et par svake kamper i det siste har han fått mange spørsmål om formsvikt.

Selv er han litt oppgitt over akkurat det.

-  Jeg er ikke dårligere kondisjonsmessig enn før, men hver gang jeg spiller en svak kamp er jeg visstnok i dårlig form. Det blir litt for dumt. Jeg har ikke noe imot at folk kritiserer, og prøver ikke å bortforklare at jeg ikke var god mot Brann. Men hver gang jeg spiller dårlig roper hylekoret om dårlig form, mener Hæstad.

Trener Tom Nordlie gir eleven full støtte:

-  Doffen har ikke daua. Jeg er ikke bekymret for formen hans i det hele tatt. Han har spilt på høyt nivå i hele år, og da skal han få lov til å være dårlig. Han har vært svak i enkeltkamper, men det var han i våres også. Det er for lettvint å si at formen er borte.

-  Men han sier han har følt seg bedre før i år?

-  Doffen vil bare ha fred, og bli kvitt spørsmålene. Fredagen før Brann-kampen var han i kjempeslag. Spør folk nok ganger, kan man jo begynne å tro på det til slutt, sier Nordlie.

Lover knallform

Start-treneren forsikrer at både Hæstad og Start vil vise seg fra en helt annen side mot Vålerenga til søndag.

-  Jeg er hundre prosent sikker på at vi vil framstå på en bedre måte enn mot Brann. Jeg kan garantere at guttene er i knallform på søndag.

Kristofer Hæstad føler ikke at han er mentalt sliten. Men han erkjenner at de siste månedene har forandret ham som person - det er jo ikke lenge siden han var så ukjent at Brann-trener Mons Ivar Mjelde omtalte Doffen som «han lille strikkmotoren på midten».

-  Det har skjedd utrolig mye på kort tid, og det har vært en positiv opplevelse. Det har gjort mye med meg - uten at jeg kanskje er helt klar over det, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.

-  Alle opplevelsene har gjort at jeg har vokst både som både person og spiller. Før var jeg opptatt av hva folk syntes om meg. Nå bryr jeg meg veldig lite.

-  Hvordan er det at småjentene hyler etter deg?

-  Det er egentlig mest flaut. Jeg skjønner ikke hvorfor, og føler meg i hvert fall ikke som noen popstjerne, smiler Kristofer Hæstad.

KOMET: Kristofer Hæstad spås ei stor fotballframtid. her sammen med Morten Gamst Pedersen. Foto: Sveinung Uddu Ystad