-  Flaut når jentene hyler

Doffen opplever popstjerne-hysteri.

Fjortisjentene hyler når Kristofer Hæstad går forbi på gata.

Fysioterapeut Rune Magnussen jobber tett med Start-spillerne, og har gjort seg sine tanker om lagets aller største juvel.

-  Kristofer har gått fra å være «han lille» på midtbanen til Start til å bli en popstjerne i løpet av noen måneder. Fra mitt ståsted har det ikke gått upåaktet hen. Han kan ikke gå forbi 14 år gamle jenter uten at de hyler. Det er umulig å ikke la seg affisere av sånt, sier Magnussen.

Men legger til:

-  Rent fysisk er han på samme nivå som før. Det blir feil å spekulere i dårlig form etter én dårlig kamp.

Har ikke daua

I Fædrelandsvennen i går sa Hæstad at han hadde følt seg bedre før i år. Etter et par svake kamper i det siste har han fått mange spørsmål om formsvikt.

Selv er han litt oppgitt over akkurat det.

-  Jeg er ikke dårligere kondisjonsmessig enn før, men hver gang jeg spiller en svak kamp er jeg visstnok i dårlig form. Det blir litt for dumt. Jeg har ikke noe imot at folk kritiserer, og prøver ikke å bortforklare at jeg ikke var god mot Brann. Men hver gang jeg spiller dårlig roper hylekoret om dårlig form, mener Hæstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trener Tom Nordlie gir eleven full støtte:

-  Doffen har ikke daua. Jeg er ikke bekymret for formen hans i det hele tatt. Han har spilt på høyt nivå i hele år, og da skal han få lov til å være dårlig. Han har vært svak i enkeltkamper, men det var han i våres også. Det er for lettvint å si at formen er borte.

-  Men han sier han har følt seg bedre før i år?

-  Doffen vil bare ha fred, og bli kvitt spørsmålene. Fredagen før Brann-kampen var han i kjempeslag. Spør folk nok ganger, kan man jo begynne å tro på det til slutt, sier Nordlie.

Lover knallform

Start-treneren forsikrer at både Hæstad og Start vil vise seg fra en helt annen side mot Vålerenga til søndag.

-  Jeg er hundre prosent sikker på at vi vil framstå på en bedre måte enn mot Brann. Jeg kan garantere at guttene er i knallform på søndag.

Kristofer Hæstad føler ikke at han er mentalt sliten. Men han erkjenner at de siste månedene har forandret ham som person - det er jo ikke lenge siden han var så ukjent at Brann-trener Mons Ivar Mjelde omtalte Doffen som «han lille strikkmotoren på midten».

-  Det har skjedd utrolig mye på kort tid, og det har vært en positiv opplevelse. Det har gjort mye med meg - uten at jeg kanskje er helt klar over det, sier Kristofer Hæstad til Dagbladet.

-  Alle opplevelsene har gjort at jeg har vokst både som både person og spiller. Før var jeg opptatt av hva folk syntes om meg. Nå bryr jeg meg veldig lite.

-  Hvordan er det at småjentene hyler etter deg?

-  Det er egentlig mest flaut. Jeg skjønner ikke hvorfor, og føler meg i hvert fall ikke som noen popstjerne, smiler Kristofer Hæstad.

KOMET: Kristofer Hæstad spås ei stor fotballframtid. her sammen med Morten Gamst Pedersen. Foto: Sveinung Uddu Ystad