Flaut tap for FC København

Med ettmålsledelse etter bortekampen mot slovenske Nova Gorica trodde de fleste at hovedstadsklubben ville cruise videre.

Et ydmykende 0- 5-tap hjemme i Idrettsparken satte en stopper for københavnernes Europadrøm.

- Det verste jeg har opplevd, sier Magne Hoseths nye sjef Hans Backe.

0-5-tapet kan ligne den kollapsen som rammet Brøndby i sesongåpningen mot Esbjerg sist sesong. Brøndby tapte 1-6, kom aldri til hektene og tapte kampen om seriemesterskapet til FCK.

Spørsmålet er om FCK, med Hoseth på laget, opplever det samme nå.

- Det håper jeg ikke, men smerten kommer til å prege oss i lang tid. De unge spillerne må lære at en karriere er fylt med opp- og nedturer. Jeg er mildt sagt skuffet over innsatsen, og jeg har en pinlig fornemmelse i kroppen. Det er det verste jeg har opplevd i min karriere på dette nivået, sier Hans Backe.

De danske seriemestrene har vært offensive på overgangsmarkedet og har blant annet kjøpt Magne Hoseth fra Molde og den svenske landslagspilleren Tobias Linderoth fra Everton. Hoseth kom til Danmark med håp om europacupspill, men etter gårsdagens tap er FC København også ute av UEFA-cupen.

Nova Gorica vant fortjent etter å ha styrt kampen fra start, og gjestene ledet hele 3- 0 allerede til pause. I 3. runde venter forrige sesongs finalist Monaco for slovenerne.

SKAMFULL: Bo Svensson.