Flaut, VIF!

Vålerenga har ikke klart å score mål mot Stabæk på Nadderud stadion på ni år. Det er ikke Vålerenga-trener Kjetil Rekdal spesielt stolt av.

-  Ikke spesielt morsom statistikk for Vålerenga. Nå må Stabæk få bygd ut den der «Blue dream arena» slik at vi får byttet stadion. Kanskje målene også blir større der borte slik at vi klarer å score, sier spillende trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Det er ikke rart at Rekdal ønsker seg bort fra Nadderud.

Ville seg ikke

Ikke siden 22. april i 1995 har Vålerenga klart å gå av banen med mål og tre poeng i lomma. I går så det derimot lyst ut for at VIF endelig skulle snu den negative trenden. Spesielt ettersom de lå på tredjeplass på tabellen før kampen mot Stabæk med 13- 10 i målforskjell. Men det ville seg ikke for Oslo-laget, verken framover eller bakover på banen.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Stabæk - Vålerenga 2- 0 (1- 0). Mål: 1- 0 André Muri (34), 2- 0 Tommy Stenersen (str.90). Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink. Gult kort: Tom Stenvoll, Stabæk. Tilskuere: 5736.

-  Vi mangler prestasjoner framover. Det er enten stolpe ut eller tverrligger ut. Vi tapte en jevn fotballkamp, sier Rekdal.

Han vil likevel ikke være med på at Vålerenga har et stort kompleks på Nadderud stadion.

-  Dumme valg

-  Dette er tilfeldigheter. Vi scorer ikke på sjansene våre, presiserer Rekdal, som sier han er misfornøyd med de svingende prestasjonene til eldstegutta på laget.

Assistenttrener Lars Bohinen orker ikke se på statistikken én gang.

-  Den statistikken din kan du bruke til hva som helst. Det blir bare dumt å stå og snakke om den, svarer Lars Bohinen som ikke lyktes med lagtaktikken mot Stabæk.

-  Vi gjør dumme valg og individuelle feil som straffer oss, mener Bohinen.

Vålerenga hadde absolutt muligheten til å avgjøre kampen til sin fordel. Flere sjanser ble misbrukt og Stabæks keeper Jon Knudsen skal ha sitt for at han avverget de fleste.

Fryder seg

I stedet var det Stabæks André Muri som dukket opp med tåa innenfor 16-meteren og sendte ballen forbi keeper Touray i VIF-buret. Dermed 1- 0 til hjemmelaget.

-  Målet mitt var ikke akkurat noe kremmerhus, men ekstra gøy å bidra til å slå VIF, stråler Muri.

Vålerenga jaget stadig en utlikning. Men framover ble det bare med sjansene. Avgjørelsen og punkteringen falt på overtid da tidligere Vålerenga-spiller Stian Ohr ble felt innenfor 16-meteren. En straffe Tommy Stenersen fyrte lengst nede til høyre i nettmaskene. Iskaldt gjort av Stabæks straffevikar. Vanligvis er det Christian Holter som er fast mann fra krittmerket for Stabæk. Stenersen og André Muri hadde derfor god grunn til å fryde seg over 2- 0 seier og den fenomenale statistikken mot Vålerenga.

-  Vi har alltid full tenning mot Vålerenga, sier Muri til Dagbladet.

Stabæks trener Gaute Larsen var smørblid etter ny seier over naboen.

-  Vi har et godt tak på Vålerenga og Rosenborg. Det er nesten som om vi skulle søkt om å få spille bare mot de to lagene hjemme på Nadderud, ler Larsen.

FRUSTRERT: Ikke siden 1995 har Vålerenga scoret på Nadderud-stadion. Kjetil Rekdal er frustrert.