Fleiper fra sykesenga

Dagfinn Enerly (31) vet fortsatt lite om hva framtida vil bringe. Men humoren har han tatt vare på.

-  Arve, du trenger ikke late som du er høy og mørk. Du er fortsatt liten og grå.

Det sa Fredrikstad-kaptein Dagfinn Enerly da klubbens administrerende direktør Arve Mokkelbost nylig kom på en av sine visitter ved Ullevål universitetssykehus\' intensivavdeling.

Enerly pådro seg nakkebrudd i serieavslutninga mot Start 29. oktober. Siden har kantspilleren vært pasient ved sykehuset i Oslo.

Nakken er nå fiksert og stabilisert, og i går formidlet hovedpersonen selv for første gang sine egne ord omkring situasjonen.«Min kone Mona og familien har vært til stor hjelp og støtte i en vanskelig tid» , forteller kapteinen, og fastslår:

«Men jeg har godt humør og er optimistisk.»

Vitser om alt

At Enerly - den vanskelige tida til tross - har tatt vare på sitt humør, bekreftes av Arve Mokkelbost.

-  Det er iboende i Dagfinn. Han er en av de få lekende fotballspillere i Norge, og det gjenspeiles nå også, sier direktøren til Dagbladet.

 USIKKER: Tre uker etter nakkebruddet vet fortsatt ikke Dagfinn Enerly hva framtida vil bringe. -  Vi skynder oss langsomt, sier han i en pressemelding. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
USIKKER: Tre uker etter nakkebruddet vet fortsatt ikke Dagfinn Enerly hva framtida vil bringe. - Vi skynder oss langsomt, sier han i en pressemelding. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

-  Han slår vitser om både det ene og andre. Det virker veldig sterkt for den som besøker ham, og gjør hverdagens øvrige trivialiteter ganske små. Smilet og galgenhumoren er en uvurderlig ressurs i slike situasjoner, så lenge det ikke går over i flåseri, sier Mokkelbost, som har besøkt Dagfinn Enerly på Ullevål - og der ble møtt med spøken om sin egen høyde og hårfarge.

-  Stor usikkerhet

Det medisinske vil ikke Mokkelbost uttale seg om, og henviser til pressemeldinga. Det samme gjør informasjonsrådgiver Alf T. Bøhler når vi spør om prognosene for Dagfinn Enerly. I pressemeldinga, som ligger på fredrikstadfk.no, står det følgende om hvordan Enerly ser for seg tilværelsen framover:

«Jeg har fått en alvorlig skade, og det kommer til å ta lang tid før man kan si hvordan min fremtid vil fortone seg. (...) Som sagt så er skaden så alvorlig at man ikke blir frisk over natta» .

Det er fortsatt usikkert hvilke framtidige følger skaden vil få, framgår det av pressemeldinga.

«Vi skynder oss langsomt og tar tiden til hjelp» , forteller Enerly.