Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fleipet med sjefen

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool- Wimbledon 2- 0. «Bra bytte, sjef,» sa Øyvind Leonhardsen - og klappet manager Roy Evans på skulderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen rakk knapt å ønske erstatter Patrick Berger lykke til, før Jamie Redknapp bredsidet Liverpool ut av en tiltakende handlingslammelse.Slike episoder fleiper ikke en relativt fersk utlending med, med mindre han er overbevist om følgende:

  • At scoringa ikke hadde noe med byttet å gjøre.
  • Og at posisjonen i laget er så trygg at man kan tillate seg litt ekstra kameratskap med sjefen.

Leo kan være overbevist om det første, og rimelig sikker på at han kan gjøre det andre. Fordi han blir stadig bedre i Liverpool-trøya. Det sier Evans også.

Mest synlig

- Han gir meg svært positive tilbakemeldinger, bekrefter Leo.

- Rollen min i laget gjør at jeg av og til blir litt mindre synlig enn jeg ønsker. Men så lenge manageren er fornøyd, så er det greit, sier han.

Det første kvarteret mot Wimbledon var nordmannen Anfield Roads desidert mest synlige. Leo gikk på løp i alle himmelretninger, og var involvert i absolutt alt som skjedde. Og merk: Absolutt alt skjedde på Wimbledons banehalvdel i denne perioden.

Synd at det ikke endte med større uttelling.

- Jeg fikk bra treff på en volley, men den gikk i handa på forsvareren. Det var straffe, slik jeg oppfattet det, sier han.

Vi unnskylder ham lett hvis han ikke oppfattet alt annet han var innblandet i.

En annen type

Totalsummen gjorde det omtalte byttet 18 minutter før slutt litt merkelig.

- Berger er en helt annen type. Det var vel mest for å prøve noe helt annet, sier Leo.

Problemet til Leo - slik sikkert Drillo også så det fra tribunen - er at han fortsatt ikke utnyttes godt nok av lagkameratene. Det har ingenting med norsk patriotisme å gjøre, bare at en spillertype som Leo er en stor ressurs som kan bli enda større.

Forutsetningen er at Liverpool blir enda flinkere til å variere mellom den mer typisk ballbesittende stilen, og de umiddelbare gjennombruddene som Leo inviterer til.

Dobbel Redknapp

- Liverpool er blitt mer bevisst på å slå gjennombrudd. Kanskje noe på grunn av meg, men også fordi både Robbie Fowler og Michael Owen er gjennombruddssterke, sier Leo.

Men ingen av dem var det i går. Mest synlig inntil Jamie Redknapp viste fram begge skuddføttene og sikret 2- 0- seier: Unggutten Dominic Matteo på midtstopperplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!