Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fleipet med stjerne: – Din pyse

På den ikoniske formel 1-banen i Abu Dhabi satte Viktor Hovland verdensener Brooks Koepka og flere andre golfprofiler ettertrykkelig på plass tirsdag.

I TOPPFORM: Viktor Hovland. Foot: NTB Scanpix
I TOPPFORM: Viktor Hovland. Foot: NTB Scanpix Vis mer

Den norske golfyndlingen var en av seks golfprofiler som deltok i det showpregede arrangementet Hero Challenge. Der møtes deltakerne for å avgjøre hvem av dem som er den mest treffsikre.

Fra et gitt utslagssted skal golfballen slås mot et område på bakken formet som en blink. Poeng deles ut med utgangspunkt i hvor nær midten av blinken ballen lander.

Viktor Hovland fikk sin debut i Hero Challenge-konseptet i spektakulære omgivelser på formel 1-banen i Abu Dhabi tirsdag. 22-åringen kunne ikke kommet bedre fra det.

SE TV: Golfstjerna VIktor Hovland hylles etter dette lille stuntet. Vis mer

Etter å ha slått sørafrikanske Louis Oosthuizen i finalen, kunne han til slutt løfte trofeet. Nordmannen tok i tillegg seieren på en særdeles overbevisende måte. Ikke en eneste gang bommet han på blinken i løpet av de tre rundene han var gjennom.

Fleipet med stjernen

– Jeg vant akkurat Hero Challenge. Det er faktisk min første profesjonelle seier. Det føles ganske bra, sa Hovland til europatourens Twitter-konto i etterkant.

I semifinalen møtte 22-åringen amerikaneren Brooks Koepka. Han er i øyeblikket rangert som verdens beste golfspiller etter et sterkt 2019.

BLE TULLET MED: Brooks Koepka. Foto: NTB Scanpix
BLE TULLET MED: Brooks Koepka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da amerikaneren fikk bestemme om han eller Hovland skulle innlede duellen dem imellom på formel 1-banen i Abu Dhabi, sendte han nordmannen fram.

– Din pyse. Du er redd, sa Hovland etterfulgt av et bredt smil.

Koepka tok spøken, gliste tilbake og dultet vennskapelig borti sin norske konkurrent. I duellen som fulgte var Hovland best.

Spiller turnering torsdag

Mange golffans var på plass på tribunene i Abu Dhabi for å få med seg showarrangementet der også golfprofilene Danny Willett, Bernd Wiesberger og Matthew Fitzpatrick deltok.

Senere i år skal det arrangeres ytterligere tre Hero Challenge-turneringer. De går alle i Europa. I finalen i Dubai til høsten er tanken at alle vinnerne av de foregående utgavene skal delta.

Mye tyder dermed på at Viktor Hovland blir å se der.

22-åringen, som imponerte på PGA-touren i fjor, er i Midtøsten for å spille Abu Dhabi-mesterskapet denne uken. Turneringen starter torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media