Flemmen fikk seier i bursdagspresang

Andrine Flemmen feiret 24-årsdagen i dag med å vinne et showrenn i storslalåm i VM-løypa i italienske Sestriere. - En kjempefin bursdagspresang, sa hun etter rennet.

For første gang i karrieren vant Andrine et renn hvor flere av verdens beste alpinister på kvinnesiden deltok. I morgen reiser hun til slovenske Maribor med ambisjoner om å vinne verdenscuprennet i storslalåm 2. januar.

- Det hjelper på selvfølelsen med en seier, selv om dette bare var et showrenn. Jeg har gjort det bra i det siste, så det er tydelig at formen er inne. Å være alpinist er ikke så ille for tiden, medga en jublende glad Andrine.

135 000 kroner

Som eneste norske jente i Sestriere delte hun hotellrom med slovenske Spela Pretnar. I Moribar får hun selskap av de øvrige norske alpinistene igjen. 1. januar starter verdenscupen opp igjen med super-G.

Prispengene i tirsdagens showrenn var på 30 000 tyske mark (135 000 kroner). Rennet gikk over tre omganger i en liten og temmelig trang løype. 10 jenter var invitert, blant dem flere verdenscupvinnere fra inneværende sesong. Toer i rennet ble Birgit Heeb fra Liechtenstein. En italiensk jente tok tredjeplassen, mens Spela Pretnar ble firer.

Tomba tilstede

- Det var artig å prøve en ny konkurranseform som denne. Mye fart og spenning, samtidig som konkurransen går raskt unna. Det er moro for både oss løpere og publikum, sa Flemmen, som synes det var artig at den tidligere italienske stjernen Alberto Tomba var til stede og satte preg på konkurransen.

I morgen skal Hans-Petter Buraas og Finn Christian Jagge til sestriere for å delta i et tilsvarende renn.

(NTB)