Flemmen gir seg etter 16 år

- Vemodig.

Andrine Flemmen har kjørt sitt siste alpinrenn i Mellom-Europa. Hun kjører sitt siste internasjonale renn på Hafjell 5. mars. Så er det slutt.

Flemmen har vært på det norske landslaget i 16 år, men har nå bestemt seg for å legge opp.

- Jeg har gjort dette over halve livet, og på en måte er det selvsagt vemodig å tenke på at det snart er over. Men jeg blir på ingen måte deppet, og syns egentlig det er veldig kjekt at jeg skal gjøre noe annet nå, sier Flemmen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

11 pallplasseringer

Det er 12 år siden hun kjørte sitt første verdenscupløp. Siden den gang har hun vært innom verdenscup-pallen 11 ganger.

- Jeg har mange gode minner fra karrieren. Det første NM-gullet, den første pallplasseringen i verdenscupen og den første seieren i verdenscupen. Men høydepunktet er VM-sølvet, sier 31-åringen.

Det kom i Vail i 1999, hvor hun ble slått med tre tiendedeler av Alexandra Meissnitzer i storslalåm. Den sesongen tok hun også én seier, én andreplass og tre tredjeplasser i verdenscupen, og endte som nummer tre sammenlagt i storslalåmcupen. Hun tok også tre NM-gull det året.

Den siste pallplasseringen i verdenscupen kom i 2003, og de siste årene har hun slitt med å kjøre seg inn blant de beste.

- Jeg ble litt plaget med skader og slik, og det er kjipt. Men jeg har vært heldig tidligere, og skader må man regne med i en risikosport som alpint. Målet har hele tiden vært å kvalifisere meg til OL. Men jeg har jo skjønt at det ikke kom til å gå når formen uteble, og det var aldri aktuelt å reise til Torino uten å ha noen muligheter til gode plasseringer. Selvsagt er det skuffende, men nå føler jeg at tiden er inne til å finne på noe annet.

Avslutter på Hafjell

Heller ingen av de andre norske kvinnelige alpinistene kvalifiserte seg til OL, men Flemmen tror den negative trenden snart snur.

- Det går i bølgedaler, og jeg tror vi er på tur oppover igjen. Norge er en liten nasjon, og vi har alltid vært få jenter som kjører alpint. Men det er flere talenter på gang nå, sier hun.

Moldenseren er bosatt i Bergen, hvor hun vil fortsette å bo også etter at skikarrieren er over.

- Jeg har mange tanker i hodet om hva jeg skal gjøre nå, men jeg må se det litt an utover våren. Muligens vil jeg også være litt involvert i alpint, men jeg tror nok ikke jeg kommer til å bli trener, sier Flemmen.

Lørdag kjørte hun sitt siste verdenscuprenn i Mellom-Europa, og endte på 39. plass i storslalåmrennet i tyske Ofterschwang. Men det er ikke helt slutt. Etter storslalåmrennet i Hafjell 5. mars er det imidlertid over.

- Det er ekstra morsomt å få avslutte i et renn på Hafjell. Og da skal jeg prøve å revansjere den dårlige sesongen, sier Andrine Flemmen.

(ANB)

SLUTTER: Andrine Flemmen har kjørt sitt siste renn i Mellom-Europa.