Flemming slått ut igjen

Sydney (NTB-Per-Kristian Eriksen): Flemming Solberg har aldri vært i en mangekampfinale (blant de 36 beste) i et OL eller VM i turn. Etter en noe skuffende innsats i kvalifiseringen i SuperDome i Homebush Bay, klarte han det ikke denne gangen heller.

- Jeg turnet bra i fire apparater, men det var tøft å begynne i bøylehest, og frittståendeøvelsen min var dårlig, sa Flemming Solberg til NTB etter at hans OL-innsats var unnagjort ved lunsjtid i Sydney lørdag.

Drammenseren startet med svake 8,875 i bøylehest, som er favorittapparatet hans.

- Jo, jeg fikk en tøff start i det apparatet, og at det ble vanskelig har noe med balansen å gjøre. Jeg var nok litt skjelven, sa han.

Han var nummer 13 etter at den første og presumptivt svakeste gruppen hadde vært gjennom de seks apparatene. Bulgareren Jordan Jovtsjev var best i gruppen med poengsummen 57,599, mens Solberg på 13. plass hadde 53,975.

Et håp

Selv hadde både han og trener Tai Lai Liu et ørlite håp om at det likevel skulle holde, men det ble snart knust. Da den andre av de tre gruppene hadde turnet, var Solberg på 29. plass. Og da sto de antatt sterkeste turnerne igjen.

Solberg avsluttet med 8,300 i frittstående, og det var også det apparatet han var mest skeptisk til på forhånd.

- Underlaget er veldig hardt her, og jeg liker meg mye bedre på et noe bløtere underlag, sa han. Solberg la også til at frittstående alltid har vært et problem for ham.

De fire andre apparatene, ringer, hopp, skranke og svingstang, er jeg fornøyd med, sa han. Det var i svingstang og hopp han gjorde det best med henholdsvis 9,450 og 9,400 poeng.

Mot slutten

Karrieren til Flemming Solberg går mot slutten. 27-åringen har vært med lenge, og han merker at kroppen setter visse begrensninger på innsatsen. Slitasjen har vært stor.

- Jeg må vurdere hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem. Det er vel ikke usannsynlig at karrieren snart er slutt, sa han.

Det var ikke så mye som skilte Solberg fra å lykkes lørdag. Han hadde regnet med at rundt 54 poeng ville holde til en plass blant de 36 beste, men nå endte han noe bak dette.

- Det er små marginer som avgjør. Dersom jeg hadde fått ett tidels poeng mer i hvert apparatet, ville jeg endt på 54,4 poeng og vært bare et drøyt halvpoeng bak persen min.

- Hva tenkte du etter den svake starten i bøylehest?

- Jeg hadde håpet på minst 9,3 poeng i det apparatet, og endte med 8,875. Men jeg tenkte at konkurransen er lang. Det var mange apparater igjen, så det var bare å fortsette, sa Flemming Solberg til NTB.

Han fikk noen minutter i medienes søkelys lørdag.

- Martinus Grov sa en gang at OL er et kvarter med mediedekning og så er det over. Egentlig ganske godt sagt. Jeg føler det vel litt slik jeg også, sa drammenseren.

(NTB)

SLÅTT UT: Den norske turneren Flemming Solberg klarte ikke å komme blant de 36 beste som går videre til mangekampfinalen.