Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flere av spillerne måtte nesten ha gåstol

Spøkefull Fjørtoft etter 1-0 mot FCK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet.no): For en måned siden slo FC København selveste Manchester United 1-0 i Champions League. I kveld sendte Ståle Solbakken et sterkt lag på banen i Royal League-møtet med Lillestrøm - men denne gangen kom de til kort.

- Lillestrøm vant helt fortjent. De var hakket bedre enn oss, og hadde mer fysikk enn oss. Men vi hadde sjanser til å klare uavgjort, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.no.

Hjemme på Åråsen sikret LSK en fortjent 1-0-seier. Og etter en periode hvor LSK-fansen har vendt ryggen til både Michael Mifsud og Robert Koren, smakte det nok ekstra godt at det var publikumsfavoritt Pål Strand som ble matchvinner.

Målet kom en drøy halvtime ut i kampen, da Strand dempet ballen på drøye 20 meter og dundret den vakkert i mål med venstreslegga.

- Flere av mine spillere måtte nesten ha gåstol. For eksempel spilte Pål Strand over evne. Vi klarte å spille god, gammeldags Lillestrøm-fotball, og 3-2 ville vært et mer riktig resultat enn 1-0, sier vikarierende LSK-trener Jan Åge Fjørtoft

FCK hadde også sine muligheter, som da Atiba Hutchison vendte vekk Frode Kippe og kom alene med keeper, men skuddet gikk i tverliggeren og over.

- For mange av våre spillere var det en god ilddåp. Lillestrøm er alltid fysisk tøffe å møte, de er et veldig profesjonelt lag. De legger seg aldri bakpå. Vi furter ikke. Det ble en kamp som forventet, og LSK var litt sterkere, sier Solbakken.

Dermed fikk Lillestrøm sin revansje mot det samme laget de tapte 0-1 for i Royal League-finalen tidligere i år.

JUBELGUTTEN Pål Strand har knapt spilt Tippeliga-fotball i år, men ble matchvinner da han var tilbake mot FCK i kveld. Foto: SCANPIX
JUBELGUTTEN Pål Strand har knapt spilt Tippeliga-fotball i år, men ble matchvinner da han var tilbake mot FCK i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

Med seieren har Lillestrøm sju poeng på tre kamper, og har dermed tatt et stort skritt mot avansement.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!